Eskişehir’in bazı bölgelerindeki cadde ve sokaklarda gezen başıboş atlar tehlike oluşturmaya devam ediyor. 

Çevreyolunda kazalara neden oluyor!
Sahipsiz şekilde dolaşan ve birçok soruna sebep olabilen atların hem kendi yaşamları, hem de çevrede oluşturabilecekleri sıkıntılara kesin bir çözüm bulunamıyor. Geçtiğimiz yıl çevre yolunda büyük bir kazaya sebep olan sahipsiz atlar başıboş dolaşmaya devam ediyor. Emek Mahallesinde bulunan sokaklarda başıboş gezen birçok at, özellikle ulaşımda tehlikeye yol açıyor.

Geçtiğimiz yıllarda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yıllardır süren tepkilerden sonra başıboş atlar için küpeleme sistemi başlatmıştı, ancak geçen zaman içinde sorun çözülmüş değil... Halen kentin merkezi noktalarında ve özellikle çevreyolu çevresinde başıboş atlar dolaşmaya devam ediyor. 

Her an bir trafik kazasına sebep olabileceği belirtilen sahipsiz atlar gün içinde çevrede bulunan parklar ve yeşil alanlarda karınlarını doyurmaya çalışıyor. Çevrede yaşayan vatandaşlar, sokaklarda bulunan atlar yüzünden yürümeye bile korktuklarını, çocukları için endişelendikleri belirterek yetkililerden bir an önce bu duruma çözüm getirilmesi isteniyor. 
 

Bari uyarı levhaları koyun! Dikkat at çıkabilir! 

Eskişehir'de sorun çözülemiyorsa atlarn yoğun dolaştığı bölgelere en azından uyarı levhaları asılması gerektiği, sürücülerin uyarılması gerektiği ifade ediliyor.