Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü son sınıf öğrencilerinin bitirme tezlerinden oluşan 7. Biyoloji Çözümlemeleri Etkinlik Sergisi açıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen sergi açılışında konuşan Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmühan Potoğlu Erkara, öğrencilere seslenerek onlara hocaları olarak uzun ve zor hayat yolunda başarılı, becerikli, mutlu ve huzurlu olmalarını sağlayacak bilgi, beceri ve alışkanlıkları kazandırmaya çalıştıklarını belirtti. Erkara öğrencilerine bir evlat şefkatiyle yaklaşan, onları eğiten ve biçimlendiren tüm bölüm öğretim üyelerine teşekkür etti. Herkesin bir hedefinin olması gerektiğini de vurgulayan Erkara, öğrencilerinden kendilerine doğru hedefler belirlemelerini isterken, hedeflerine ulaşmada aldıkları eğitim, iradeleri, azim ve kararlılıklarının belirleyici olacağını söyledi.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vural Bütün ise, serginin hem bölüm öğretim üyelerinin ürettiklerini sorgulaması ve pazara sunması hem de öğrencilerin ortaya koyduğu çalışmaların takdir görüp görmediğinin değerlendirilmesi açısından anlamlı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Bütün, öğrencilerin mezuniyetlerinden sonra mutlaka Ar-Ge sektöründe bulunmak için çabalamaları gerektiğini çünkü Türkiye’nin Ar-Ge ile büyüyeceğini ve konumunu sağlamlaştıracağını ifade etti. Gençlerden ümitsiz olmamalarını, yarınlara mutlaka hazırlıklı olmalarını isteyen Prof. Dr. Bütün, güzel bir sergi süreci geçirilmesini diledi.