Eskişehir Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği (European Association for International Education – EAIE) tarafından Finlandiya’nın Başkenti Helsinki’de düzenlenen Avrupa’nın en büyük eğitim fuarı olan EAIE-2019 (European Association for International Education-2019 Helsinki Fuarına katıldı.

EAIE Konferansı ve Fuarı geleneksel olarak her yıl farklı bir ülkede düzenlenen, yükseköğretim kurumları veya yükseköğretimle ilgili konularda diğer kurum ve kuruluşlarda görev yapan farklı meslekten insanların bir araya geldiği bir etkinlik. Konferans kapsamında bilgi ve tecrübe paylaşımlarının gerçekleştiği oturumlar, çalıştaylar ve sosyal etkinliklerin yanı sıra tanıtım ve işbirliği fırsatlarının yer aldığı son derece geniş katılımlı bir fuar organizasyonu da gerçekleştiriliyor.

95 ülkeden 6200 yükseköğretim kurumu, kamu kurumu ve özel sektör temsilcinin katılımıyla 24-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen fuara Eskişehir Üniversitesini temsilen Uluslararası İlişkiler Birimi Müdürü Doç. Dr. Saye Nihan Çabuk ve Erasmus+ Kurum Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Burcu Yılmazel katıldı.

Yükseköğretim kurumlarını, kamu kurumlarını ve özel sektörü temsilen 240’tan fazla katılımcılının stant açtığı fuarda düzenlenen paralel oturumlar kapsamında; ortak programlar, yükseköğretimde kapsayıcılık, uluslararasılaşma temalı oturumlara katılım sağlandı. Fuar alanında bulunan farklı ülkelerin yükseköğretim kurumlarının temsilcileriyle birebir görüşmeler gerçekleştirilerek Eskişehir Teknik Üniversitesi ile gerçekleştirebilecek işbirliği olanakları görüşüldü.