Ziraat Bankası ile imzalanan protokol neticesinde ETO üyeleri, Bankkart Başak Tedarik Zinciri aracılığıyla ile 18 aya varan vadelerle ürün satın alabilecek. ETO üyeleri ayrıca Bankkart Başak Tedarik Zinciri ile ticaretlerini çek ve senede gerek duymadan, düşük maliyetle ve güvenle yapabilecek.

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) üyelerinin finansmana ulaşmalarını sağlamak, ticaretlerini kolaylaştırmak, güvenli alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla bir işbirliğini daha hayata geçirdi. ETO ve Ziraat Bankası Eskişehir Bölge Müdürlüğü arasında Bankkart Başak Tedarik Zinciri için protokol imzalandı. Protokolün imzaları ETO Başkanı Metin Güler ve Ziraat Bankası Eskişehir Bölge Müdürü Canay Demirbel tarafından atıldı. İmzalanan protokol sayesinde ETO üyeleri, Bankkart Başak Tedarik Zinciri aracılığıyla uygun koşullarda ve 18 aya varan vadelerle ürün satın alabilecek. Bankkart Başak Tedarik Zinciri sayesinde ETO üyeleri çek ve senet ihtiyacı olmadan ticari faaliyetlerini yürütebilecek. Ayrıca sisteme dahil olan ETO üyeleri sattıkları ürünün tahsilatını bir gün sonrasında ve özel komisyon oranlarıyla yapabilecek.

Zor zamanlar yaşayan ETO üyelerine destek

Protokol töreninde konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, tüccar ve sanayicilerin pandemi nedeniyle zor bir dönemden geçtiğini belirterek,  oda olarak üyelere destek olmak için yoğun çaba gösterdiklerini dile getirdi. 2020 yılında odanın öz kaynaklarının tamamını nefes kredisi için tahsis ettiklerini belirten Güler, bu sayede üyelere 39 milyon lira Nefes Kredisi sağladıklarını söyledi. Üyelerinin kamu bankalarının desteğinden yararlanabilmesi için de yoğun girişimlerde bulunduklarını hatırlatan Güler, 2020 yılında ETO üyelerine oda kaynaklı ve kamu desteğiyle sağlanan kredi miktarının 80 milyon liraya yaklaştığını dile getirdi.