Ne kadar o tarihte Cumhuriyet ilan edilmemiş olsa da Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulması  yolunda ilk adım atılmışır. Basit bir tanımla halkın kendi kendine yönetmesinin yolu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulması ile açıldı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulmasın yıldönümü nedeniyle Eskişehir İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Gültekin bir mesaj yayımladı.
İbrahim Gültekin: " Bugün tüm dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayram 23 Nisan'ı yaşıyoruz. Evet salgın nedeniyle coşkumuz sessiz ama yüreğimizde bu coşkuyu sonuna kadar hissediyoruz.  Umarım çocukların bayramı olan bugünü onların masum duyguları gibi tertemiz ve sevinç dolu nice 23 Nisan'ları en yakın zamanda yaşarız. Diğer bir yandan da Yüce Meclisimizin 101. yılı kutlu olsun. Bugün bağımsız bir Türkiye'den bahsedebiliyorsak. En önemli adımı bugün atıldı. Ulusal egemenliğimizi bugüne borcluyuz. Bizi düşmanların esaretinden kurtaran  bağımsız bir ülke olmak için canlarını feda eden başta Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükran ile anıyorum. Bu önemli gün, kıymetli bayramımız kutlu olsun. Yaşasın 23 Nisan" İfadelerini kullandı.