Sağlık - Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, yaptığı açıklamada, "Covid-19 pandemisini Sağlık Bakanlığının tüm genel müdürlükleri yönetti, ancak pandeminin uygulayıcısı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü yönetemedi" dedi. 

"Anlamak mümkün değil"
Köksal, "Sağlık Bakanlığı tüm yapısıyla tüm Genel Müdürlükleriyle bir bütündür. Ancak pandeminin uygulayıcısı bir Genel Müdürlük var ve bu Genel Müdürlüğün de her türlü zorlu şartta hizmet veren 1. basamak yapısı Aile Hekimliği Birimleri var. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü uhdesindeki Aile Hekimleri hakkında farklı bir Genel Müdürlük nasıl bu kadar kolay karar alabiliyor anlamak mümkün değil" diye konuştu.

"Aile hekiminden ayrıca rapor kararı"
Köksal, "Uzman hekim veya sağlık kurulu tarafından kronik hastalık raporu olan kişi Aile Hekiminden ayrıca durum bildirir tek hekim raporu alması kabul edilebilir bir durum değildir. Aile hekimi uzman hekimin ya da Sağlık Kurulunun üst mercii değildir. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün almış olduğu kararı tekrar gözden geçirmesi elzemdir. Alınan bu kararın ne tıbbi ne bilimsel ne de idari gerçeklerle uzaktan yakından alakası bulunmamaktadır. Konunun yakinen takipçisiyiz" diye konuştu.