AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu, Anadolu Üniversitesi’ne bağlı, Havacılık Parkı (Açık Hava Müzesi) arazisi ile ilgili bir açıklama yaptı. 

Havacılık Parkı veya Havacılık Müzesinin kapatılmasının söz konusu olduğunu söyleyen Çizmelioğlu, "Havacılık alanında büyük bir yükseliş içerisinde olan şehrimiz, 1. Hava İkmal ve Bakım Komutanlığının yanı sıra, Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek okulunu da içinde barındırmaktadır. Bu denli hava araçları ile arası iyi olan şehirde, havacılık Parkı (hava müzesi), şehrimizin ve ilçemizin nadide değerleri arasına girmiştir. Havacılık Müzesi arazisi, Anadolu Üniversitesine tahsis edilerek, üniversite tarafından, gençlerimizi havacılığa teşvik amaçlı olarak, müze şeklinde faaliyet göstermektedir ve 1998 yılından itibaren müze hemşerilerimize ve şehrimizi ziyarete gelen turistlere hizmet vermektedir" dedi .

Çizmelioğlu, "Ancak Tepebaşı Belediyesi, nereden icap ettiyse, Anadolu Üniversitesinin rektör değişikliği arasında, arazi tahsisini iptal ederek, arazinin boşaltılmasını talep ediyor. Kültür ve Sanat şehri olmasıyla her fırsatta övünen Tepebaşı Belediyesi, Havacılık Parkını- Açık Hava Müzesini, kültür servetinden saymamakta mı ya da gelir elde edemediği için, o alanı ticari faaliyete çevirmeyi mi düşünmektedir? Şehrimizin değeri olan ve ilçemize kültürel katkı sağlayan bu alanın Ticari kaygılar uğruna kaybedilmemesini istiyoruz ve bu talihsiz, tahsis iptal kararının geri çekilmesini bekliyoruz" diye konuştu.