Etkinliğe Eskişehir’de siyasetin önde gelen isimleri de katıldı.

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar, Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu, MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, MHP Odunpazarı İlçe Başkanı Mustafa Komar, Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Özcan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Başkan Vekili Murat Özcan ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Mustafa Birsen de katıldı.

Söyleşi öncesinde  Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, açılış konuşması yaptı. Canpolat, konuşmasında birlik vurgusu yaptı.

Genel Başkan Canpolat’ın sonrasında Osmanlı Ocakları Eskişehir İl Başkanı Esat Demirtaş da bir konuşma yaptı.

Yazar ve şair Hayati İnanç söyleşideki konuşmasıyla salonu dolduranları tam anlamıyla mest etti. Hayata dair önemli erdemlerden bahseden  İnanç, söyleşi boyunca sık sık alkışlandı.

Hayati İnanç’tan 15 Temmuz göndermesi

Eğitim seviyesinin insanın kalitesini belirleyen bir kriter olmadığını belirten İnanç 15 Temmuz Darbe girişimine göndermede bulunarak; “Tankın üstündekiler okumuş, tankları durduranlar okumuş değildi’ Şeklinde konuştu

Hayati İnanç'tan Necip Fazıl Kısakürek anekdotu!

Necip Fazıl Kısakürek’in bir hakim ile yaşadığı hatıratı anlatan İnanç: “ Saçından sakalından dolayı maymuna dönmüşsün demiş! Öyle bir zekaya böyle konuşulur mu? Üstat cevabı vermiş: “Arkasını dönerek şimdi de duvar döndüm” Şeklinde konuştu.

İnanç’ın anlattığı anekdot hem güldürdü, hem büyük alkış aldı.

İnanç’tan eşsiz şiirlere müthiş yorum!

Çok sevilen ses tonuyla birinden güzel şiirleri okuyan İnanç, Fuzuli’den Necip Fazıl’dan Faruk Nafiz Çamlıca’dan Karacaoğlan’dan dizeleri Eskişehirliler İçin okudu.

Hayati İnanç : “Okullara zorunlu dün dersi konulmalı”

Söyleşide birbirinden önemli konulara değinen İnanç gençlerin, tarihini çok iyi bilmesi gerektiğini belirterek; “Okullara zorunlu dün dersi konulmalı” Dedi.