İDDİALAR ŞEHRİN CANINI SIKIYOR

MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir konu ile alakalı şu açıklamayı yayınladı;

“Kentimizde Eskişehir Teknik Üniversitesi içerisinde yer alan ve şehrimize büyük değer katan Hasan Polatkan Havalimanı uluslararası uçuşlara açık faal durumda. Hasan Polatkan Havalimanı son günlerde çeşitli iddialarla gündeme geliyor. Özellikle de kapanacağına dair iddialar tüm şehrin canını sıkıyor. İddialar öyle boyutlardaki THY ve diğer havayolu şirketleri ile de yazışmaların yapıldığı, yakın zamanda kapatılacağı söyleniyor. Afyonkarahisar lobisinin bile devrede olduğu iddialar arasında. Resmî kanallardan da halen açıklama yapılmaması da iddiaları güçlendiriyor.

ONLAR DA ESKİŞEHİR’İ İSTİYOR

Öte yandan Belçika’da yaşayan vatandaşlarımız da bu durumdan muzdarip. Kendilerinin mağdur olacağını, Hasan Polatkan Havalimanı’nın kapatılmaması gerektiğini inişlerin Eskişehir’e yapılması gerektiğini ilgili mercilere iletiyorlar.

GEREKLİ GÖRÜŞMELERİ YAPACAĞIZ

Biz de hem şehrimizin hem de vatandaşlarımızın menfaatlerini gözeterek bu durumun takipçisi olduğumuzu kapatılmaması noktasında gerekli görüşmeleri yapacağımızı belirtmek istiyoruz. Bu hususta Hasan Polatkan Havalimanı’nın kapatılmaması için desteklerini esirgemeyen Genel Başkan Yardımcımız sayın Dr. İzzet Ulvi Yönter Bey’e ayrıyeten teşekkür ediyoruz.”