Eskişehir'de devam eden Kalabak su krizi sonrasında akılara gelen isimlerden biri de İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt oldu. Kadir Bozkurt, İnönü'nün ünlü doğal kaynak suyu Martlı suyunun yeni hatlarla ilçeye ulaştırılmasını ve ilçe sakinlerinin çeşmelerden bu suya bedava ulaşmasını sağlamıştı. Kadir Bozkurt ile Kalabak krizini ve çözüm önerileri olup olmadığını konuştu. Kadir Bozkurt, çok konuşulacak ve Eskişehir'in günlerdir yetkililerden bekledikleri çözüm önerilerinde bulundu... 

"Herkes soruyor, telefonlarım susmuyor"
İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, Kalabak suda yaşanan krizle ilgili, "Birkaç gündür benim de telefonlarım susmuyor. Sosyal medyadan sorular alıyoruz. Herkes, İnönü'deki Martlı suyundan alıp alamayacaklarını soruyor. Elbette alabilirler. Zaten yıllardır Eskişehir'den, Bozüyük'ten, Çukurhisar'dan birçok yerden gelen vatandaşlarımız Martlı kaynak suyumuzdan alıyorlar" dedi. 

"Sıkıntı hemen çözülebilir"
Kadir Bozkurt, "Asıl mesele şu. Eskişehir'de bir su sorunu yok. Su kaynaklarımız var, ama bu suyun milletimize ulaştırılmasında sıkıntı var. Benim önerilerimizi sorarsanız, hemen alınabilecek çok basit ve hızlı önlemlerle ESKİ bu sıkıntıyı çözebilir" diye konuştu. 

"8 itrelik pet şişeler var, sakalala onları da dağıtın"
Kadir Bozkurt, "Öncelikle 12 litrelik damacanalar dışında, ESKİ'nin elinde 8 litrelik pet şişeler de var. İnönü'ye biz de alıyoruz bu 8 litrelik pet şişelerden zaman zaman. ESKİ hemen bu 8 litrelik pet şişeleri de sakalarla şehre dağıtmaya başlayabilir. Böylece yeni damacanalar gelene kadar halka su ulaştırılabilmiş olur" dedi.

"Kalabak tesislerinde hemen 30-40 çeşme açın, gelenler alsın"
Kadir Bozkurt, "İkinci önerim de şu... Kalabak suyu tesisleri önünde vatandaşların kuyruk olduğunu görüyoruz. Buna hiç gerek yok. Kalabak su tesislerinde hemen 30-40 çeşme oluşturulur ve gelen vatandaşların sularını bu çeşmelerden bedava doldurması sağlanabilir. Biz İnönü'de bunu yaptık. Demek ki yapılabilir bir şey. Şu anda acilen vatandaşa su ulaştırılması gerekli" diye konuştu. 

"Önemli olan milletimize sıkıntı yaşatmamak, Martlı suyumuz herkese bedava"
Kadir Bozkurt, "İstifa eden ESKİ Genel Müdürü bunları düşünmemiş, umarız yeni gelen ESKİ Genel Müdürü bunları düşünür ve hayata geçirir. Şu anda zaman para, pul düşünme zamanı değildir. Eskişehirlilerin su ihtiyacının karşılanması hayati derecede önemlidir. İnönü'deki Martlı kaynak suyumuzdan da bedava temin etmek isteyen tüm vatandaşları ilçemize bekliyoruz. Önemli olan milletimize böyle sıkıntılar yaşatmamaktır" dedi.