Odunpazarı Belediye Meclisi'nde CHP grubunun oy çokluğu ile içkili yerler bölgelerinin artırılması kararı ve belirlenen bölgelerle ilgili tepkiler de devam ediyor. Alınan karara ve Belediye Başkanı Kazım Kurt'a bir tepki de DP İl Başkanı Hüseyin Özcan'dan geldi. 

"Huzuru bozacak, birkaç kişiyi kurtarma projesi"

Demokrat Parti Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Özcan, alınan kararla ilgili, "Alkol kullanan biri olarak söylüyorum. Alınan bu karar son derece yanlış bir karardır. Bu kararın Eskişehir'in huzurunu bozmaktan başka bir anlamı yoktur. Vişnelik Mahallesi'nde söz konusu bölgede oturan biri olarak da buna karşıyım. Mevcut barlar sokağı kime yetmemektedir de böyle bir karar alınmaktadır. Bu karar açık ve net bir şekilde belediyedeki birkaç kişiyi kurtarma projesidir" dedi. 

"Emniyet ve güvenlik açısından sakıncalı"

Hüseyin Özcan, "Eskişehirliler olarak adli olayların artmasını kesinlikle istemeyiz. Alınan kararla ilgili Kaymakamlık ve Emniyet de olumsuz görüş bildirmişler ve bu görüşlere rağmen böyle bir kararda ısrar edilmesi de düşündürücüdür. Şehri böyle parçalamanın bir anlamı yok. Emniyet ve güvenlik açısından da çok önemli ve sıkıntılara yol açacak bir karar alınmıştır." dedi. 

Hüseyin Özcan, "Bu kararla kimlerin hangi rantları elde edeceğini biliyoruz. Örneğin Vişnelik Mahallesi huzurun hakim olduğu bir mahalledir. Vatandaşlarımızın evlerinin altına neden böyle mekanlar açtırıyorsunuz. Eskişehir'in bara mı ihtiyacı var... Seçim zamanında verilen sözleri unutmadık. Belediye Başkanı verdiği sözlerden kaçını tuttu... Kaç kreş açtı, kaç spor tesisi yaptı, hangi sözünü yerine getirdi de şimdi Eskişehir'e yeni barlar sokağı açmakla uğraşıyor. Eskişehirliler yeni bir barlar sokağı değil, seçim zamanı verilen sözlerin tutulmasını ve yapılmasını, Odunpazarı'nın sorunlarının çözülmesini bekliyor" diye konuştu.