Eskişehir Büyükşehir Meclis Grup Başkanvekili Murat Özcan son dönem de muhalefet partileri tarafından gündeme getirilen yurt sorunları ile ilgili flaş açıklamalar yaptı.

GENÇLERİMİZ KAYGI DUYMASIN

Eskişehir de 2000'den fazla öğrenciyi kısa zaman içinde yurtlara yerleştireceklerini belirten Özcan; 'Şehrimizde ESTÜ yanı büyük yurt teslimi kısa zamanda bitirilecek. Başta yol sorunu olmak üzere sıkıntılar hallediliyor. Ek yerleştirmelerle beraber ciddi bir rakamda öğrencilerimiz birkaç hafta içinde yerleşecek. Kimse kaygı duymasın. Gençlerimiz merak etmesin.' dedi.

YAPARSA AK PARTİ YAPAR

Özcan Twitter'dan yaptığı açıklamada sözlerine şöyle devam etti; 'Türkiye’de 3.800.000 örgün üniversite öğrencisi var. Bunun yarısı kendi illerinde okuyor. Geriye kalanların yarısı yurt değil evlerde kalmayı tercih ediyor. Ciddi bir sorunumuz yok. Cumhurbaşkanımız bu konua zaten büyük özen gösteriyor. Bu işler muhalefetin işi değil yaparsa her zaman AK parti yapar.' diye konuştu.

ONLAR BU İŞLERDEN ANLAMAZ

Özcan son olarak sözlerini şöyle tamamladı:'20 yılda nüfus % 25, yurt kapasitemiz % 400 artı. Daha da artacak. Kentsel dönüşüm yapamayan, ekonomik arsa üretemeyip konut fiyatlarının artışını körükletip öğrencilerin ucuz kirayla yerleşmesini sağlayamayanlar bundan anlamaz. Geçen yıl okuyanlarla beraber üniversiteyi kazananlarda pandemiden dolayı yurtlarına yerleşemedi. Bu yıl kazananlar da üstüne eklenince bir yığılma oldu. Kısa süre içinde halledeceğiz.'