Odunpazarı Belediye Meclisi'nin son toplantısında, koronavirüsten vefat eden belediye çalışanı Mustafa Olgaç da anıldı. Odunpazarı Belediyesi Meclisi'nde Mustafa Olgaç için saygı duruşunda bulunulurken, Belediye Başkanı Kazım Kurt, AK Parti Grup Başkan vekili Murat Özcan, CHP grup Başkanvekili Emre Genç de bu konudaki taziyelerini ilettiler.

İşçilerin esnek çalışma talebini Kazım Kurt'a iletti 
Ayrıca, AK Parti grup Başkanvekili Murat Özcan, koronavirüs vakalarının arttığı Odunpazarı Belediyesi'ndeki Fen İşleri ve Park ve Bahçeler'de çalışan çok sayıda işçinin de esnek çalışmaya geçme taleplerini meclis toplantısında Kazım Kurt'a ileterek, bu konuda ne yapılacağını sordu. 

Murat Özcan: "İşçilerden ciddi anlamda mesajlar geliyor, esnek çalışmaya geçmek istiyorlar"
Murat Özcan, meclis toplantısındaki konuşmasında, belediye çalışanı Mustafa Olgaç'ın koronavirüsten vefatından büyük üzüntü duyduklarını, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilediklerini belirterek, "Belediyemizde de geçtiğimiz günlerde belediye binasında ve büro çalışanlarında esnek çalışmaya geçme kararı aldınız. Haklı bir karardı. Fakat, gerek Fen İşleri'nde, gerek Park ve Bahçeler'de belediyenin asli işlerinden olduğu için bu işler, ve sokakta açık alanda görev yapıldığı için böyle bir karardan imtina ettiğinizi söylemiştiniz. Ama arkadaşlar sosyal medyadan ciddi anlamda yazıyorlar, mesajlar geliyor. Bu birimlerde de vakalar olduğu yönünde. Fen İşleri'nde de, Park ve Bahçeler'de de çalışanların esnek çalışmaya geçme talepleri var. Bunu da sizlere iletmek istedim" dedi.  

Kazım Kurt: "Müdürlerin insiyatifine bıraktık, henüz gerek görmediler, çok telaşlanmasınlar"
Kazım Kurt ise bu konuda, "Esnek çalışmayı kapalı alanlarda mutlaka ve zorunlu olarak uyguluyoruz. Ama bunu müdürlerin insiyatifine bıraktık. Yani nasıl çalışılacağına müdürlerimiz karar verecek. Park ve Bahçeler ile Fen İşleri gibi dışarıda çalışılan alanlarda müdürlerimiz şimdilik esnek çalışmaya ihtiyaç olmadığını söyledikleri için henüz başlamadı. Ama ihtiyaç halinde başlaması kaçınılmazdır. Bizim aldığımız kararda buna engel bir durum yok. Müdürlerimiz çalışanlarımızın sağlığından da sorumludur. Özellikle bugün bir çalışanımızı kaybetmemiz bunun ne kadar ciddi olduğunu da bir kere daha ortaya koydu. Arkadaşlarımızın çok fazla telaşlanmamasını diliyorum. Bu konuda gerekli duyarlılığı gösteriyoruz, göstereceğiz" dedi.