Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dün gerçekleşen toplantısında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, "Geçen ay kardeş ülkemiz Azerbaycan yine Ermeni işgali ile karşı karşıya kaldı. İşgali ve sivillere yönelik saldırıları da buradan tekrardan kınıyoruz. Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu da tekrar bildirmek istiyorum. Her seferinde Türkiye'de bir Ermeni vatandaşın ayağına taş değse, ki bu durumdan biz de rahatsız oluruz, ancak her seferinde 'Biz Ermeni'yiz' diye sokaklara dökülenler, 3-5 oy kaygısıyla sözde Ermeni soykırımı ile ilgili beyanatta bulunanlar, Ermeni işgali sırasında Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında durmayanları da huzurlarınızda kınamak istiyorum" dedi. 

Hatay'daki hain saldırıları kınadı 

Murat Özcan ayrıca, "Diğer yandan Hatay'ımız yandı, ormanlarımız yandı... Birçok noktada, canlarımıza kast ettiği gibi, yeşilimize ve ormanlarımıza da kast eden PKK terör örgütünü de burada huzurlarınızda kınıyorum. Herhangi bir kaygıdan veya sebepten dolayı PKK terör örgütünün ismini zikretmekten aciz olanları da huzurlarınızda kınıyorum" diye konuştu. Murat Özcan ayrıca , bazı sınıfların da yüz yüze eğitime geçmesi sonrasında ulaşımda bununla ilgili bir planlama yapılıp yapılmadığını, ayrıca Kalabak suda yaşanan dağıtım sıkıntısın hakkında son durumun ne olduğu konusunda bürokratlardan bilgi istediklerini söyledi. 

Nuray Akçasoy: "Eğer gerçekten de o terör örgütü yaptıysa..." 

Meclis'teki konuşmalar sırasında Yılmaz Büyükerşen'in katılmadığı toplantıya vekaleten başkanlık eden CHP'li Nuray Akçasoy, "Hatay yangınında hepimizin için yandı, aynı şey Karadeniz için de geçerli. Eğer gerçekten de bu o terör örgütünü buralara zarar vermek için yaptığı hareketler ise zaten hepimiz bunu kınıyor ve lanetliyoruz. Murat bey, buradaki hiçbir arkadaşımızın bununla ilgili imtinada bulunacağı aklımızın ucundan geçmez. Ama şunu da yapmamız lazım. Eğer gerçekten bu yakılan yerlerle ilgili sonraki aşamalarda, buralarda oluşacak başka türlü binalar, başka türlü oteller, başka türlü şeyler olursa bu da bizim canımızı yakar. Buraların bir an önce ağaçlandırılması canı gönülden ilk isteğimiz. Ben hatta, tekrar dikim kampanyaları başlatmışlar, ona bile katıldım. Karadeniz de canımız, Ege de olursa orası da canımız. Lanet olsun bunları bilinçli olarak yapanlara..." dedi. 

Bu sözler sonrasında Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün, "Sayın başkan bir şey söyleyebilir miyim... Herhalde gündemi tam takip edemediniz. Bununla ilgili Orman Bakanlığımız bir sinevizyon gösterimi de yayınladı. Bu şekilde yanan hiçbir yerde bir imar çalışması yapılmıyor. O terör örgütü dediğiniz örgütün adını da sizden duymayı çok isterdik" dedi. 

Nuray Akçasoy, "Kimse beni buna zorlayamaz. Biz onların burada reklamını yapamayız. Reklam yapmak da son derece sağlıksız bir şey. Hepimiz biliyoruz kim olduklarını" diye konuştu. 

Zeynep Akgün de bu sözler sonrasında, "Aynen öyle... Ama sonradan söylediğiniz hiçbir şey doğru değil. AK Parti döneminde yanan yerlerle ilgili hiçbir başka şey yapılmış değil. Bununla ilgili kayıtlar var" dedi. 

Bu arada seslenen Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, "Bir söz alabilir miyim... Zeynep hanım isterse onu Bodrum'a götürürüz. Nerede yangın çıkıp arkasından altı tane otel yapıldığını gösterebilirim. Bakan söz verdi, ağaçlandıracağız dedi, sonra otel yapıldı" diye konuştu. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un "PKK yakıyor, siz bina yapıyorsunuz... Ortak mısınız yoksa" sözleri üzerine tartışma çıktı. Toplantıya başkanlık eden Nuray Akçasoy alelacele toplantıyı bitirdiğini belirtti ve oturumu kapattı...