Odunpazarı Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantıların 1'sinde Kadına ve çocuğa yönelik şiddet konusu masaya yatırıldı. KADES uygulamasının başarısına vurgu yapan  Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Murat Özcan, toplantının gündem dışı bölümünde şu şekilde konuştu:"2 Temmuz hatırlamak istemediğimiz bir daha olmaması için dua ettiğimiz, acı bir olaydır. Bu kadar acılara rağmen yüreğimize su serpen bir şey vardır ki halkımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Buna benzer pek çok proaktif olaya sabırla direnerek bunun toplumsal bir tramvaya  dönüşmemesine katkı sundukları için halkımı buradan selamlıyorum ve sevgilerimi sunuyorum.İstanbul Sözleşmesinden çıkıyor olmamız İstanbul Sözleşmesi içerisinde yazan çocuğa ve kadına yönelik şiddet ve taviz olaylarının engellenmesi ile ilgili yapılmış olan ne kadar madde varsa bu maddelerin işe yaramadığı görülmüştür. Dolasıyla hükümetimiz bundan çok daha iyi bir yasanın hazırlığı içeresinde olmakta ve yürürlüğe sokmak için elinden gelen gayreti göstermektedir. Sadece bir sözleşmeyi imzalamakla da bu işler çözüm noktasına gelmedi. 100 bine yakın hadisenin KADES uygulaması ile engellendiğini gururla da söylemek isterim.Memleketimize ve halkımıza şöyle bir haksızlık yapmayın. bütün veriler ortadadır. Dünya ortalamasının altındayız. Avrupa ortalamasının altındayız. Sanki toplumuzu böyle cinnet travması geçiren bir millet algısını oluşturmak çok da yanlış olur. 1 hadisenin olması bile çok kötü bir vakadır. Elimizden geldiği kadar bunu engellemek isterim. Küresel ortalama 13 Avrupa ortalaması 7 Türkiye ortalaması 3.8'dir. İnşallah bunu da sıfırlayacağız."

Murat Özcan:"AK Parti hükümetlerinde başlanmış hiçbir iş yarım kalmadı"

Konuşmalarına devam eden Murat Özcan:"Hükümetimiz başta trafik cezaları olmak üzere pek çok ceza yönetmeliğini Aile ve Sosyal işler Bakanlığının yapmış olduğu sosyal hizmetler bütçesine aktarıyor. Ne emniyet müdürlüğü bütçesine giren ne karma bütçeye giren bir ödenek biçimi değildir. Oradan alınan paralarla Alpu yolu yapılır tezi çok da kabul edilir bir tez değildir. Alpu Yolunun teknik sorunları var. bitecek ve yapılacak. AK Parti hükümetlerinde başlanmış bir iş yarım kalmadığı gibi Alpu yolu da tamamlanacak. Hükümetimiz Alpu yolunu da Seyitgazi yoluna da çevre yolunu da yapacaktır. kimsenin şüphesi olmasın. Pandemiyle uğraşırken hiçbir projeyi yarım bırakmadığımızı hatırlatmak isterim. Elmalı Davası bizi de çok derinden üzdü. Toplumsal vicdanı yaralayan bu kararın tekrar toplumsal vicdana uygun bir şekilde alınacağını konusunda eminiz. Bir çok parkın temizliği yapılmadığı yönünde şikâyetler var. Belediyemizin bunu çözmesini talep ediyoruz.Çeşitli ihtiyaçlardan dolayı asfaltlarımız ve yollarımız kazınıyor. İş bitince sonra yamaların yapılması belediyemizin asli vazifelerinden bir tanesi haline dönüşüyor ama maalesef şehrimizin pek çok noktasında kazalara neden olan çukurlar oluşuyor. Yolların tedavisi edilmesini talep ediyoruz." Şeklinde konuştu

Murat Özcan:"Kazım Kurt sözlerini yerine getirme konusunda adım atacak mı?"

Yardım paralarının Belediyeye iade edilmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Murat Özcan:"Yardım paraları Bakanlığın açıklamamış olduğu genelge ile bu paralar belediyeye iade edildi. iade edilen  miktar ne kadardır. açıklar mısınız? yardım yapma ile ilgili bir mağduriyet yaşandı mı? yaşandı ise bunun boyutu nedir. 2011 yılında Odunpazarına yapılan yardım genel bütçenin 2.09 muş. gelirine göre 0.14'e kadar düşmüş. İnsanlar Odunpazarı Belediyesine yardım ve bağış yapmaktan itina mı yaşıyor? Halkımıza yardım etmede sorun yaşadınız! Genel bütçenin yüzde 40'ı neden kesildi? Neden bu bütçenin tamamını kullanmak zorunda kalmadınız? Cumhurbaşkanı Tasarruf Genelgesi yayınlandı. Kazım Kurt kreş yapmaktan kurtuldu diye espri de dolaşıyor. Gerçekten belediyeler kreş yapamayacak mı ? yapacaksa da nasıl yapacaklar? gayrı menkul satın alamaz kiralayamaz maddesi Belediyenin kendi elindeki mülkler ile ilgili tasarruf yapması kreş yapmak için engel midir? Kazım Kurt sözlerini yerine getirme konusunda adım atacak mı? Bu madde çıktığı için bahane olarak mı kullanacak" Dedi.

Toplantı sonunda konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: "Verdiğimiz sözlerin arkasındayız bir çoğunu gerçekleştirdik 25 vizyon projemizin 12 13'nü bitirdik. Yüzme havuzu yapmaktan vazgeçtik. spor salonu yapmaktan vazgeçtik.Cumhurbaşkanı yasalarına biz uyarız. Biz bunu tanımıyoruz deme gücümüz yok! Biz 3 kreşi bitirdik. 6-7 kreşi planladık. 2021 sonunda 13 14 kreşi faaliyette olacak 100 kreş Odunpazarında ihtiyaçtır. 30 bin çocuğumuzun kreşe ihtiyacı var biz buna kendi gücümüz oranında kaktı sunmaya çalışıyoruz. Bu kreş en temel insan haklarından biridir. " Şeklinde konuştu.

Kazım Kurt:"Odunpazarı Belediyesi verdiği sözlerin arkasındadır"

2 Temmuz Türkiye tarihinde kara lekedir. İnşallah böyle bir olay yaşanmaz. diyen Kazım Kurt: "Hiçbir düşünce benim gibi düşünmüyor diye başkasını öldürme başkasını yok etme hakkını bulamaz. 2 temmuz katliamını lanet ile kınıyorum.  Aşevi hesabında toplanan yardımlar aşevinde harcanması bir gelenek. Yardım paraları yatıranlara iade edildi. Çünkü bunların içerisinde ben de vardım. Sorun kaç liralık yardım engellendi meselesi değil. Yardım toplama kanunu çerçevesinde yardım toplamak için hesap açıldı. Burada toplanan yardımları yoksullara yiyecek olarak vermek istiyoruz.  Cevap hayır yapamazsınız. Biz itirazımızı belgelemek istiyoruz.
Bu bir hukuki meseledir bitmemiş devam ediyor. Bitse bile hiçbir işlem yapmayacağım. Odunpazarında kiralık araç dönemi bitmiştir. Güneş enerji santrali bitmiştir ana hatlara elektrik verilmiştir. Biz bu sözümüzü böylece yerine getirmiş oluyoruz. Bu iş için bir borcumuz yoktur. Odunpazarı Belediyesi verdiği sözlerin arkasındadır.