Meclis Toplantısında gündem dışı konuları arasında Huzur Mahallesi'ndeki istimlak alanı ve gecekondu önleme projesi ve Gündoğdu gecekondu önleme projeleri ön plana çıktı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Özcan Huzur Mahallesi gecekondu önleme projesi ile ilgili İmar planı dışında kalan geniş bir alan olduğunu burası ile ilgili imar planı çalışması yapacak mısınız? Aynı sorun Gündoğdu içinde geçerli bu konuda ne yapacaksınız" dedi. Erdem sokak ile ilgili gündeme gelen yol kapatma olayını tekrar hatırlatan Özcan burası ile ilgili bir çalışmanız var mı? sorunlarını Başkan Kurt'a yöneltti.

Başkan Kurt Özcan'a şu şekilde cevap verdi; Erdem Sokak'taki vatandaşımızın yaptığı doğru değil. Bu durumda kendisinin başı ağrır yolu kapatma gibi bir hakkı yok. Biz kendisi ile uzlaşma sağlayamadık.  Huzur Mahallesi'nde biz TOKİ plan yapmadan herhangi bir planı uygularsak vatandaşlarımız zararlı çıkacak. Daha önce söylediğim gibi burada önce TOKİ plan yapmalı TOKİ plan yapsın biz de uygularız. Yok yapmazsa bize bıraksın biz plan yaparız. Gündoğdu'da Büyükşehir neredeyse çalışmalarını tamamladı. Orada görevini yapmayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı.  Ayrı bir plan, plan ekonomisi için uygun değil" İfadelerinde bulundu.

AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Özcan'a Kurt'un Çevre ve Şehircilik Bakanlığın görevini yapmadığına dair sözlerini sorduk. EskisehirHaber.com'a özel açıklamalarda bulunan Özcan:" Biz Gündoğdu'da Büyükşehir'in yetki alanında olan kısmı sorduk O da siyaseten konuyu Çevre Şehircilik Bakanlığı'na yönlendirdi" şeklinde konuştu.

Odunpazarı'nı ilgilendirmeyen konular yine gündemde

Odunpazarı'nı bölgesini ilgilendirmeyen konular toplantıda yine gündeme getirildi.

CHP Grubu Belediye Meclisi Üyesi Ömer Faruk İnan, Aşı tedariki noktasında hükümetin yetersiz kaldığını dile getirdi. İnan Aşı etkili olduğunu düşünüyorum kimsenin tereddüt etmeden aşı olması gerektiğine dikkat çekti.

CHP Grubu Meclis Üyesi Hüdai Doğu da konuya ilgili tecrübeli bir eczaneci olarak Aşılanma konusu önemli aşılanma yapılması gerekir. Çin'den aldığımız aşı yüzde 80 etkili ilk doz ile ikinci doz aşı arasında 28 gün olmalı" dedi.

Aşılanma ve Korona virüs ile mücadele noktasında konular gündeme getirilince de AK Parti Grubu Başkan Vekili Murat Özcan " Dünya Sağlık Örgütünün başarılı bulduğu ülkelerin içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

Başkan Kurt, "Aşılanma konuları ile ilgili Sağlık çalışanlarına buradan çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Sümer Mahallesi 17173 ada 8 parsele ilişkin imar komisyon Raporu ise AK Parti Grubun ret oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edildi.

Nisan Ayı'ndaki toplantının 1 Nisan'da yapılmasına karar verildi.