Eskişehir, Odunpazarı ilçesi Çankaya Mahallesi'nden "Satılık Dubleks Bahçeli Villa" denilerek satılık ilanı verilen bir inşaat ve söz konusu inşaatın bulunduğu site dikkatleri üzerine çekti...  

Açık adresi bizde saklı olan müstakil konut inşaatlarından oluşan site ile ilgili ilginç bir durum yaşanıyor. 

Söz konusu inşaat otopark üstü, 2 katlı müstakil ikiz konutlardan oluşuyor. Söz konusu inşaatlara kaba inşaat halinde olmalarına rağmen Odunpazarı Belediyesi tarafından iskan verildiği iddia ediliyor. 

Söz konusu inşaatlarla ilgili bir internet sitesinde verilen satılık ilanının ise bu iddiaları adeta doğrular nitelikte olduğu ileri sürüldü... 

Son olarak 12 Ağustos 2020 tarihinde sahibinden.com sitesinde güncellendiği görülen 840374875 numaralı “Satılık Dubleks Bahçeli Villa” başlığıyla yer alan bir binanın satış ilanında, kaba inşaat halinde görülen binanın tapulu olduğu, yani “yapı kullanma izin belgesine sahip olduğu belirtiliyor. 


Bu haldeki yapıya iskan veriliyor mu?

Söz konusu yapının görsellerine bakıldığında, yapının iç sıvasının, zemin kaplamalarının, elektrik ve su armatürlerinin, merdiven döşemeleri ile trabzanlarının, pencere ve kapılarının dahi takılmamış olduğu görülüyor. 

Mevcut imar kanununa ve yapı denetim kanununa göre belediye teknik ekiplerinin tam olarak bitmemiş ve oturulmaya müsait olmayan yapılara iskan vermemeleri gerekiyor. Müteahhitler yapının kaba ve ince inşaat imalatlarından sorumlu oldukları gibi, iskan aşamasında incelemede bulunan yapı denetim görevlileri ve belediyedeki iskan kontrol ve onay mercileri de bu sorumluluğu taşıyor. 


İnternette bu şekilde satışa çıkarılan bu yapının gerçekten iskanı olup olmadığı merak ediliyor?

Odunpazarı Belediyesi yetkililerine soruyoruz... 

Bu yapının iskanı var mı?

Eğer iskanı varsa, iskan için denetim ve onaydan sorumlu teknik ekip yapının bu halini gördü mü?


Eğer bu yapıya iskan verildiyse hangi gerekçelerle verildi ve bu durum yasalara uygun mu?
Odunpazarı'nda, bu yapıya benzer, henüz kaba inşaat halinde görülen binalar da iskan alabiliyor mu, hangi gerekçeyle iskan alınabiliyor?

Odunpazarı Belediyesi İmar Müdürlüğü'nün bu tür yapılara verdiği başka iskan raporları var mı, yoksa çifte standart söz konusu mu?

Odunpazarı'nda birçok vatandaş, sadece mutfak dolabı takılı olmadığı için bile iskan, yani yapı kullanım izin belgesi alamadığını ifade ederken, bu sitede böyle bir yapıya iskan verildiği iddiası kafalarda soru işaretleri yaratıyor...

Eskişehirliler açıklama bekliyor...