Odunpazarı Belediye Meclisi'nde alınan ve tartışma yaratan içkili yerler bölgesi kararıyla ilgili yeni gelişme! 

HUDER (Hukuki Araştırmalar Derneği) Eskişehir Şubesi adına açıklama yapan Av. Pınar Turhanoğlu Gücüyener, Odunpazarı Belediye Meclisinde mülki amirin ve Emniyet'in olumsuz görüşüne rağmen içkili yerler bölgesine dahil edilen yeni alanlarla ilgili tepki gösterdi. Gücüyener, öncelikle de okullar bölgesinin bitişiğindeki “Kayıhan Sokak” için alınan kararın iptaline yönelik dava açacaklarını açıkladı.

"Emniyet'in olumsuz görüşüne rağmen"
Yönetim Kurullarında konuyu değerlendirdiklerini belirten Pınar Turhanoğlu Gücüyener, mahalle sakinlerine danışılmadan alınan bu kararın kamuoyunda da tepki ile karşılandığını, binlerce öğrencinin eğitim aldığı bölgenin bitişiğinde, Emniyet'in de olumsuz görüşüne rağmen içkili yerler bölgesi ilan etmekte ısrarcı olunmasının kamu yararı ile bağdaşmayacağını belirtti. Gücüyener, bu nedenle yargıya başvurmaya karar verdiklerini belirtti. 

"Mahalle sakinleri mağdur olacak"
Gücüyener, “İçkili yerler bölgesi ilan edilen bölgeler içinde, kararın kesinleşmesi halinde ruhsat alınması için binanın oy çokluğu yeterli olacak. Bu da kendi konutunun altında ya da çevresinde alkol ruhsatı almış işyeri bulunmasını istemeyen mahalle sakinlerinin mağduriyetine yol açacak" diye konuştu.