Gündem dışı tartışılan konular içinde İstanbul Sözleşmesi, Hamamyolu'ndaki kanalizasyon çalışmaları, İçkili mekanlar ile ilgili mahkeme kararı yer aldı. 

Odunpazarı Bölgesindeki sorunlara değinen Özcan:" Hamamyolu kanalizlasyon sorunu çözmek için çalışmalarınız var mı? En son arkadaşlarımız sosyal medya üzerinden paylaştı . Hamamyolu'nu fareler bastı. Buradaki sorunu çözmek için ne yapacaksınız.


Huzur Mahallesi Erdem Sokaktaki Kamusallaştırma soruna dair de konuşan Özcan:" Huzur Mahallesi Erdem Sokaktaki sorun devam ediyor. Vatandaşın sorunu çözülecek mi " Şeklinde konuştu. 


Özcan:" Millet Bahçesini yapmak için belediyelerimizden partner bulamadık"

Büyükşehir Belediye Meclisi Grubu Başkan Murat Özcan gündem dışı söz aldı Özcan:" 2 Yıldır buradayız. Meclisi terk etme niyetimiz olmadı. Biz o gün uslubu protesto ettik. Ben KADES uygulamasından bahsetmek istiyorum. 96 bin kadının başvurusu oldu. KADES uygulaması kadına şiddete karşı başarılı bir şekilde yürütüyor. Şiddetin ana sebebi ekonomi değildir. Kanun hukuk kadar hukukçular da tartışılmalıdır. Hukuk konusu iğne cuvaldız şeklinde yorumlanmalıdır. Millet bahçesi yapılırken belediyelerimiz ile yapmak isterdik. Belediyelerimizden partner bulamadık. Millet Bahçesi için alınan otopark ücretleri giderler için kullanılıyor. Lise Üniveriste STK'larının programlarında ücretsiz ikramlar yapılacaktır. 

Eskişehir'deki otopark soruna dikkat çeken Özcan:" Eskişehir'de otopark sorunu çözülmesi gerekiyor. Sadece ara caddelerde değil ana halterde bile otopark sorunu yaşanıyor" Dedi.


CHP Grubu Belediye Meclis Üyesi Emre Genç'in Tek adamlık eleştirilerine cevap veren Özcan:" Dünyada pek çok ülke başkanlık sistemi ile yönetiliyor. Benzer bir yapı Belediye Meclislerimizde de var Yılmaz Büyükerşen'i Kazım Kurt'u tek adamlıkla mı suçlayacağız? 70'li 90'lı yıllardaki koalisyonlarda sorunlar yaşandı. Bu sorunlar bugün yaşanmasın. 

AK Parti grubu Meclis üyesi Şükrü Akbıyık daha olduğu gibi Odunpazarı bölgesini ilgilendirmeyen konuların mecliste konuşulmasına tepki gösterdi. Akbıyık ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.


Gündem dışı konuşmaların sona ermesinden sonra konuşan Kazım Kurt:" Gündoğdu üzerinden 10 yıl geçti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına beni götürecektiniz ne zaman gidiyoruz? Mahkeme kararını tanımıyorum deme şansımız yok. Yargı hukuk hepimiz için gerekli Barlar sokağı diye bir ideoloji olmaz. Canı isteyen içer. İçmek istemeyen içmez. Bizim içkili mekanlar ile bir derdimiz yok. İstanbul Sözleşmesi nasıl kabul edildi ise o şekilde fesih edilebilir. Uluslararası sözleşmeden çekilme işi usulüne uygun yapılmalı. Kadın erkek eşitliği noktasında Türk geleneklerine bağlı kalınmalı.. Millet Bahçesi'ndeki tuvalet ve Otopark ücretsiz olmalıdır" Dedi.


Kurt: "Para sorun değil"


Hamayolu'ndaki Kanalizasyon çalışmalarına değinen Kurt: " Hamamyolu'nda çalışmalarımız devam ediyor. Huzur Mahallesi'ndeki sokaktaki sorun ile daha sağduyulu olmamız gerekir. Burası benim ben burayı kapatıyorum deme hakkı hakkı yoktur.  Biz uzlaşmak istiyoruz. Beyefendi uzlaşmıyor. Biz kamuşatırma yapmak istiyoruz. Vatandaş orada ikinci etabı garantiye almaya çalışıyor. Para sorun değil" Dedi. 


Yalçın sorusuna cevap alamadı 


AK Parti Grubu Meclis Üyesi Özlem Yalçın, Kadına şiddet davası ile gündeme gelen Odunpazarı Belediyesi çalışanın işine son verecek misiniz diyerek konuyu gündeme getirdi. Yalçın, "Bununla beraber 2 Eylül 2020'de yaptığınız açıklamada, Odunpazarı Belediyesi'nde kadına şiddet uygulayan personelin iş akdini fesh edeceğinizi söylemiştiniz. Bu sözü de size hatırlatarak, üst düzey belediye personelinizin kesinleşmiş cezasını da göz önüne alarak, hala görevine devam ediyor mu, ediyorsa daha neyi bekliyorsunuz. Kadına yönelik şiddet konusundaki söylemleriniz sadece reklam ve PR açıklaması olarak mı kalacak? Bu kadın meclis üyeleri olarak size güvenmeli miyiz?" Dedi. 
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Yalçın'ın sorusuna cevap vermedi.


Meclis toplantısı diğer toplantının 6 Nisan Perşembe günü yapılması kararının alınması ile sona erdi.