ESKİŞEHİR HABER - Eskişehir Aktüel programında Ufuk Azbay’ın konuğu olan Şube Başkanı Caner Özcan önemli açıklamalarda bulundu. TÜM YEREL SEN’in çalışmaları hakkında bilgilerde veren Özcan, her zaman sendika olarak memurların yanında olduklarını ifade etti.

Ülkedeki sendikalaşma konusunda olumlu bir yapı görmediğini belirten Özcan, devlet memurlarının sendika ve sendikalaşmayı unuttuğunu ifade etti. Yeni bir yapılanma içerisinde olduklarını söyleyen Özcan, devlet memurlarının her zaman yanında olacaklarını belirtti.

Eskişehir’de ki en büyük sıkıntının sendika ve siyasetin içi içe girmiş olduğunu söyleyen Özcan, “Birçok personel yönetim değiştikçe sendikasını değiştiriyor. İdeolojik bir yapı artık kalmamış. Bizim amacımız kadromuzu kemikleştirmek ve üyelerin hakkını aramak. Sendika üyesine sahip çıkmıyor diye bir söz vardır biz bu tabuyu tamamen yıkıp üyenin sendikasına sahip çıkacağı dönemi getirmeye çalışıyoruz” dedi.

TÜM YEREL SEN’in Mart ayında gerçekleştireceği genel kurul ile ilgili de açıklamalarda bulunan Özcan, “Bizim TÜM YEREL SEN Eskişehir Şubesi olarak Genel Merkez başkanlığında desteklediğimiz bir adayımız var. Bu adayımız 2 dönem İzmir Şube Başkanlığı yapmış Tamer Yiğit Güler’dir” dedi.

YILMAZ BÜYÜKERŞEN: KAPIMIZ SİZE HERZAMAN AÇIK

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in daveti üzerine yaptıkları ziyaret hakkında da konuşan Özcan, “Yılmaz Büyükerşen’in bizi davet etmesi bizim için bir onur oldu. Biz yeni şube olan bir sendikayız. Önceki yıllarda TÜM YEREL SEN’in neredeyse adı hiç anılmıyordu. 50 60 kadar bir üyeye sahipti. Şuanda 700’lü rakamlarda üyemiz var. Odunpazarı, Seyitgazi ve Han Belediyesi’nde yetkili sendikayız. Eskişehir dışında ise Bolu Belediyesi’nde yetkili sendikayız. Eskişehir Büyükşehir ve Tepebaşı Belediyelerinde de örgütlüyüz. Bu yükselişimiz büyüklerimizin dikkatini çekti ve Yılmaz Hocamız bizi makamına çağırdı. Yılmaz Hoca bizim çalışmalarımızı yakından takip ettiğini söyleyerek bizi tebrik etti ve Büyükşehir Belediyesi’nin kapılarının her zaman TÜM YEREL SEN’e açık olduğunu söyleyerek bizi gururlandırdı” dedi.

PROMOSYON YERİNE ÇOCUK OKUTUYORUZ

Sendikaların üyelerine maddiyat gözüyle baktığını dile getiren Özcan, “ Biz üyelerimize özel günlerde promosyon olarak hediye vermiyoruz. Sendika üyemiz olsun olmasın, işçi ve memur ayrımı yapmadan Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfından 20 çocuğumuzun eğitim masrafını üstlendik. Bu konuda oldukça takdir topladık fakat bu bizim için bir başlangıç.

“Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un benim üzerinde çok büyük emekleri var” diyen Özcan sözlerine şu şekilde devam etti; “Kazım Kurt beni eliyle alıp bir yere getirmedi. Zorluklarla nasıl mücadele etmesini öğretti. Bunun temelinde Kazım Kurt’un Külliye’de tek başına yaptığı eylem yatmakta. Biz bu sendikal yapılanmaya girdiğimiz de bir çok kanattan belediye başkanına da baskılar yapıldı” dedi.