İlçe ziyaretlerini Mihalıççık ile devam ettiren Prof. Dr. Günay, sözünü tutarak ilk olarak Çalkaya Köyü’ne gitti. Çalkaya Köyü Muhtarı Sebahattin Kaya ve köy sakinleri ile buluşan Prof. Dr. Günay, ‘’Şehrin vekili olarak tüm ilçelerimizi tek tek ziyaret ediyoruz. Köylerimize gidiyoruz. Vatandaşlarımız ile buluşuyoruz. Çalkaya Köyü’nü 2015 yılında da ziyaret etmiştim ve sonraki dönemde Çalkaya’yı tekrar ziyaret etmeye söz vermiştim. Ziyaret etmek bugüne nasip oldu. Hemşerilerimizle bir araya gelmek, isteklerini, önerilerini ilk ağızdan dinlemek benim için çok önemli.

Köyümüzün su problemini biliyoruz, Dereçatı Göleti için takibimiz devam ediyor. İlçelerimizde, köylerimizde yapılan ve planlanan çalışmaları tek tek inceliyoruz. Çoğunun dosyası mevcut ve bunları gerekli noktalarda takip ediyoruz. Sizlere Sayın Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim’’ Şeklinde açıklamada bulundu. Daha sonra hanımlarla bir araya gelen Günay “Hanımlarımızla ayrıca bir araya geldik, sohbet ettik, taleplerini ilettiler. Çok samimi bir ortam oldu, insan enerjileri hissediyor, fedakarlıklarına tanık oluyor. Bazı hanımlarımızla 2015 yılından beri tanışıyoruz. Tekrar bir araya gelmek, onları kendi mekanlarında ziyaret etmek çok mutluluk verici.” Daha sonra Çalkaya Şehidimiz Ramazan Manastır‘ ın annesini ziyaret etti.

TABİAT PARKINI ZİYARET ETTİ, TEŞKİLATLA BULUŞTU, İLÇEDE KONAKLADI

Prof. Dr. Günay Mihalıççık ziyaretine Yunus Emre Tabiat Parkı ile devam etti. Burada bulunan Ay Otelinde konaklayan Prof. Dr. Günay, AK Parti İlçe Teşkilatı ile de bir araya geldi. Günay, 2023 seçimleri üzerine teşkilat mensupları ile istişarede bulundu. Ayrıca ilçede yapılan ve yapılması planlanan projeler hakkında da bilgi aldı. Günay “Tabiat Parkı hemşerilerimiz için çok güzel bir mekan ancak yol sorunu var. Statü olarak yol Büyükşehir Belediye’sine ait ancak Kaymakamlık’tan durumun netleşmesi için bilgi rica edildi. Aslında 2 kilometrelik yol gündemde bile olmamalı. Malıçlı hemşerilerimiz için Yunus Emre Tabiat Parkı’na 4 milyonluk yatırım yapan Hükümetimiz gerekirse bu yolu da yapar.”

KİRAZ TOPLAYAN ÜRETİCİLERİ ZİYARET ETTİ

Prof. Dr. Günay, kiraz toplayan üreticileri de ziyaret etti. Burada yaptığı açıklamasında, ‘’Her ilçemizden bir marka diyerek yola çıktık. Mihalıççık Kirazı zaten bir marka idi, adını her geçen gün daha da fazla duyuruyor. Bu yılki kiraz hasadından üreticilerimiz memnun, bereketli olur inşallah. Markalaşmanın önemini gelecek nesiller çok daha iyi anlayacak. Bir ilçenin, bir ilin, bir bölgenin ne kadar markası varsa o kadar gücü ve refahı olur. Ekonomisi o kadar güçlü olur.

Ne kadar üretim yaptığınız, kapasiteniz, bunlar da önemli. Ancak katma değeri yüksek üretim yapmak istiyorsanız marka haline gelmelisiniz. İşte Eskişehir köylerinde, ilçelerinde bunun temelini atıyoruz yıllardır. Ben bir söz verdim. Göreve geldiğimde bu şehir için elimden geleni yapacağım, bilgi birikimimi, bu alanlardaki tecrübemi buraya aktaracağım dedim. Çok şükür meyvelerini topluyoruz. Bu bana mutluluk veriyor.’’ Şeklinde konuştu. Prof. Dr. Günay üreticilere hayırlı ve bereketli çalışmalar diledi.

700 YILLIK GELENEK, GELECEĞE AKTARILACAK

Prof. Dr. Günay daha sonra göreve yeni başlayan Mihalıççık Kaymakamı Onur Aykaç’ı ziyaret etti. Prof. Dr. Günay, Eskişehir Valiliği ve Mihalıççık Kaymakamlığı’nın hayata geçireceği Sorkun Çömlek Atölyesi inşaat alanını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Prof. Dr. Günay, ‘’Sorkun Çömleği Eskişehir Ticaret Odası tarafından tescillendi. 700 Yıllık geçmişe sahip bu gelenek, bu değer, bu sayede geleceğe aktarılacak. Bu kültürel değerler o kadar önemli ki. Onları korumak, yaşatmak ve geleceğe aktarmak için elimizden geleni ortaya koymalıyız. Şehrin tüm paydaşları bu değere sahip çıkmalı. Kültürel varlıklarımızın tescillenmesi ve bir marka haline gelmesi de bir o kadar önemli.

Çünkü bir varlığın önümüzdeki 3-5 sene korunacağını öngörebilirsiniz. Ancak önümüzdeki 15-20 veya 50 yıl için bunu kimse garanti edemez. Ancak bu varlıkları tescil ettirmek, ilgili kurum ve kuruluşlar yoluyla mümkünse uluslararası anlamda bunları yapmak ve tabii bu varlıkları birer marka haline getirmek, bunların geleceğe aktarılmaları konusunda en önemli adımlar.’’ Şeklinde açıklamada bulundu. Sorkun’a uğrayarak çömlek çeşitlerinden aldı. Prof. Dr. Günay ilçe ziyaretinde ayrıca Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum’u da ziyaret etti, ilçe ile ilgili projeleri değerlendirdiler.

Editör: İbrahim GÜLTEKİN