Eren Ekmen açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;

"İnsanlık tarihi kadar eski olan şiddet olgusu, birçok bireysel ve toplumsal öğe ile birlikte karmaşık bir olgudur. Dünya Sağlık Örgütü’nün tanımına göre şiddet kişinin kendisine, bir başkasına veya bir gruba karşı yaralama, ölüm, psikolojik zarar, gelişme geriliği ya da ihmal ile sonuçlanan (ya da sonuçlanma olasılığı yüksek olan) kasıtlı güç kullanımı tehdididir. İş yerinde şiddet ise “çalışanın işiyle ilgili durumlar sırasında bir kişi veya kişiler tarafından istismar edildiği veya saldırıya uğradığı olaylar olarak tanımlanmıştır. Sağlık kurumlarındaki şiddet ise “hasta, hasta yakınları ya da diğer herhangi bir bireyden gelen, sağlık çalışanı için risk oluşturan; tehdit davranışı, sözel tehdit, ekonomik istismar, fiziksel saldırı ve cinsel saldırıdan oluşan durum” olarak ifade edilmektedir. 

Bu kapsamda son yıllarda; Sağlık birimlerinde ve sahada çalışanların, fiziki şiddetten sözlü saldırıya, tehdit içerikli saldırılardan tacize kadar şiddetin her türüne rastlamak mümkün. 

Sağlık çalışanlarına yönelik Şiddet sorununa çözüm bulunmadığı sürece sağlıkçıların adalete olan güveninin sarsılacağı, Yeni yılın ilk 20 gününde basından takip ettiğimiz kadarı ile şiddet haberleri görüldüğü kadarı ile 2022 yılının çok daha kötü geçeceğine işaret etmekte. Bir kaç gün önce İstanbul Çam Sakura'da gebe bir hemşire saçlarından tutularak yerlerde sürüklendi. Şanlıurfa'da da bir başka hemşire, çalıştığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde şiddete maruz kaldı ve en son olarak Kartal'da bir aile sağlığı merkezinde çalışan 33 yaşındaki hemşire, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. 
.
Yıl boyunca yaşanan olaylarda şiddetin adresinin çoğu zaman hastaneler, özellikle de acil servisler olduğuna dikkat çekmiştir.

190 şiddet olayının 146'sı buralarda yaşandı. Diğer bir taraftan 13 olay aile sağlığı merkezlerinde, 31 olay ise saha çalışmaları esnasında meydana geldi.

2021 yılında 92 doktor ve 59 hemşire şiddet olaylarının mağduru oldu.

Mağdurların, 50 güvenlik görevlisi, 46’sı 112 çalışanı ve 69 da diğer sağlık çalışanı şeklinde sıralanmıştır.

Geçtiğimiz yıl 124 saldırgan hakkında her hangi bir işlem yapılmazken, 135 saldırgan gözaltına alınıp serbest bırakıldı. Sadece 41 saldırgan tutuklanmış, 3 saldırgana ise para cezası verilmiştir. 

Sağlık çalışanları pandemi süresince çok zor şartlar altında özverili olarak çalışmaktadırlar. Hatta bu ağır çalışma koşullarında kendi ailelerine ayırmadıkları zamanı bizlere ayırmışlardır.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi kapsamında. İyi Parti olarak verdiğimiz kanun teklifleri AK Parti tarafından ret edilmiş, MHP tarafından ise çekimser oy kullanılmıştır.

Bu bağlamda; Covid-19 sürecinde sağlık çalışanlarına dönük daha da yoğunlaşan, fiziksel, sözel ve psikolojik şiddete hep birlikte ve en gür sesimizle karşı çıktığımızı belirtiyor,  bu güne kadar kaybettiğimiz tüm sağlık çalışanlarını saygı ve minnetle anıyoruz."