Osmangazi Üniversitesi ESOES (Engineering Society of Eskişehir) Topluluğu’nun gerçekleştirdiği 250 öğrencinin katıldığı etkinliğe konuşmacı olarak davet edilen Serkan Can Zengin, Harvard Üniversitesinden Tony Wagner’in ortaya koyduğu “Öğrencilerin Gelecekte İhtiyaç Duyacakları 7 Beceri” konulu konferansıyla öğrencilere ilham kaynağı oldu.

Osmangazi Üniversitesinde çok güzel bir toplulukla beraber olduğunu belirten Zengin, mezun olduğu okula konferans vermek için geri dönmenin mutluluk verici olduğunu iletti. Yapay zekanın ve robotlaşmanın hayatın içerisine yıllar geçtikçe daha fazla dahil olacağını belirten Zengin, bazı konularda dikkatli olunması gerektiğini söyledi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

Hedeflerinizi Şimdiden Belirleyin!

“Türkiye’de 7 milyon 560 bin üniversite mezunu var. İş başvurusu yaptığınız zaman firmalar sizi neden tercih etsin? Sizi rakiplerinizden ayıran özelliklerinizin farkına varmanız ve bunları geliştirmeniz gerekiyor. Kendinize belirli, somut hedefler belirleyin. Üniversite hayatınız boyunca buna ulaşma doğrultusunda geleceğinizi planlayın. Unutmayın ki başarıya ulaşmak için tutku ve kararlılık ile vazgeçmeden devam etmelisiniz. ”