CHP'li Belediye meclisi üyesi Ahmet Vural: "İstiklal savaşının komutanı devletimizin kurucusu büyük Atatürk hepimizin ortak değeridir. Bir densiz kişi görevinin hudunu aşarak. Büyük Atatürk'ü hedef alan bir konuşma yapmıştır.Bu çirkin konuşmayı kınamak her bireyin hakkıdır,Bu bir görevdir bu işi hepimiz yapmalıyız. Cami gibi mukaddes bir mekanda yapılan bu konuşmayı şiddetle kınıyorum. Salı günkü toplantımızda bu konu konuşulurken. Ne yazık ki maksadı aşırı şekilde hoş olmayan karşılıklı tepkiler gösterildi. Maksadı aşan tepkilerin gösterilmemesini özellikle şahsiyete girmekten kaçınılmasını konuşmaların karşılıklı anlayış ve hoşgörü içinde yapılmasını ve aynı hoşgörü ile dinlenilmesini arkadaşlarımdan özellikle rica ediyorum. Değerli meclis üyemiz Mustafa Birsenin maksadı aşar şekilde kesmesi müdahale etmesi yine meclis üyemiz Hasan Hüseyin Bolat'ın gereksiz luzumsuz ve maksadı çok aşacak biçimde müdahalesi . Bu iki arkadaşımızın birbirinden özür dilemesini rica ediyorum Beni krımayacağınızı ümit ediyorum. " Şeklinde konuştu. 


Orhan Aydoğmuş:" Tepebaşı Belediyesinin huzurlu ortamını bozacak  şekilde davranışlardan kaçınılması gerektiğini biz de vurguluyoruz. Hasan Hüseyin Bolat arkadaşımızın özür mahiyetinde söz aldığı anda yaşananlar, aynı yanlışı göstermesi bakımından üzüntü sebedir. AK Parti Grubunundan özür dilemesini bekliyoruz. Biz bir kavganın çatışmanın bir tarafı olmayacağımızı İfade etmek istiyoruz. Geneleme yapılması redediyoruz kınıyoruz. Herkesin yapıcı katkı vermesini bekledimi ifade etmek istiyorum." Dedi.

Tepebaşı Ahmet Ataç olay ile ilgili; "Bir imam kucaklayacak mı toplumu ayıracak mı? gerek mustafa birsen'in gerek Hasan Hüseyin Bolat'ın nezaket içerisinde özür dilemeleri herşeyi çözecektir. " İfadelerini kullanarak açıklamalarda bulundu. 


AK Parti Grubu Belediye Meclis Üyesi Mustafa Birsen:"1994 bu meclislerde görev alan bir arkadaşınızım. 5393 sayılı meclis çalışma yönetmeliğinin 12. maddesini ilk defa kullanmıyorum her mecliste kullanmaya gayret ediyorum. Burada yapılanın yasal olduğunu iddia etmenizi anlamlandıramıyorum. Tepebaşı belediyesinin meclis üyeleri tepebaşı ile alakalıdır. Tepebaşı bölgesinin gündeminin dışına çıktığımızda. Ülke gündemine döndüğümüzde diğer gündemleri konuştuğumuzda Tepebaşında eksik kalanları konuşma fırsatı bulamıyoruz. Akabinde farklı polemiklere yol açılıyor.

Biz buradaki sukünetin sağlanmasını özellikle biz istiyoruz. Neredeyse gündem konularımızın tamamı oy birliği ile geçiyor. Bizim burada gündemi germek gibi derdimiz yok. Ben arkadaşımıza 5393'dan bahsettim. Arkadaşımız devam etmek isteyince Hasan Hüseyin Bolat'ın hakaretleri ile karşılaştık ben koyduğum demokratik bir tepkiydi. Demokratik tepki ile hakareti aynı kefeye koyarsanız diyecek birşey kalmıyor.Arkadaşımızın özür dilemesini bekliyoruz. Benim önergeme tepki olabilirdi. Biz buradaki uyumu istiyoruz. Çünkü biz 19 yıldır bu ülkenin yönetimini sağlayan AK Parti'nin mensuplarıyız. Hakareti demokratik tepkiyi yan yana getirmeniz kabul edilebilir" Dedi.
Açıklamalarına devam eden Mustafa Birsen:"Atatürk'ü istimar etmek kimsenin haddi değildir. Erdoğan Bey, Nuray Hanım olsun, Ahmet Vural Bey olsun, bizden özür dilediler. 2. birleşimin girişinde Erdoğan Bey kürsüden özür diledi. Arkadaşımız söz aldığında rest çekerek tehtid ederek. kapının önünde bekliyorum dedi. bunu ne ile izah ediyorsunuz" Diyerek açıklamalarda bulundu.

CHP'li Mustafa Önder: "30 yılımı verdim kanun aynı kanun. Gündem dışı 1989'dan beri konuşulur. İnsanlar hakaret etmeden.kişilerin sözü kesilmeden. Söz kesmekte 5393'e göre suçtur. Bu konuda belediye başkanı yetkilidir. Söz verip vermemek belediye başkanındır. 30 senede ezberledim artık. Bu memlektin kardeşliğe sevmeye sevilmeye sevişmeye ihtiyacı var. Yunus'un kentinde yaşıyoruz. Yunus Emre haftası diyoruz. 3 şarkı 5 tane şiir okuyoruz. Özümsemiyoruz Yunus Emreyi ne demiş sevelim sevilelim demiş Elif okuduk ötürü pazar eyledik götürü yaradılanı hoş görürüz yaradandan ötürü Çok zordur dostlu kurmak kardeşlik kurmak. o kadar zor ki burada kurulmuşu var.  Bir belediye başkanı değil bir ağabey var. Biz biribirimize sahip çıkmaksak kimse sahip çıkmıyor. Oldu yaşandı. Bir cenaze oldu. Biz bunu kaldıralım. Gerekirse hepinizden ayrı ayrı özür dliyorum. " İfadelerini kullanarak açıklamalarda bulundu.

Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç:" Alınan kararlar yüzde 99'u oy birliği ile geçiyor. Özür dilemek bir erdemdir. Ben de özür dilerim. Ben de bir hatam olduysa özür dilerim" Şeklinde konuştu. 

CHP'li Belediye Meclisi Üyesi  Hasan Hüseyin Bolat:"3. dönemim ben de böyle bir şey yaşamadım.Tepebaşı ve Eskişehir için birşeyler üretmeye çalışıyoruz. Tepebaşı için olumlu şeyler yapmaya çalışıyoruz. Meclisin ilk toplantısında benim de istemediğim olaylar oldu. Bu sözler karşılıklı olmuştur. Bana da yakışmamamıştır. Ahmet Ağabeyimizin yaptığı konuşmayı usulunce dinlendiği için mesele hasıl olmuştur. Tüm meclis üyesi arkadaşlarımdan özür diliyorum" Dedi. 

Mustafa Birsen son bir kez daha söz aldı, Birsen:"Ben özür dileyecek bir şey yapmadığımı düşünüyorum" şeklinde konuştu. 

10 gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.