AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr Nabi Avcı ve Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğretim üyelerinden Prof.Dr Nezih Orhon gibi isimlerin başını çektiği "nostalji kuşağı" önerisini TRT hayata geçiriyor. TRT yaptığı duyuruda, "Çocukluğunuza doğru esen bir nostalji rüzgarı, sizi yeniden ekranlara bağlayacak. Evlerinize, eskilerin dizileri ve filmleriyle birlikte sağlıklı yaşamı ve sporu da getiriyoruz! TRT 1 olarak yeni yayın kuşağımızla sizlerleyiz. TRT ile #EvHayatDolu" dedi. 

Nabi Avcı, EskisehirHaber.com'dan önermişti 
EskisehirHaber.com Genel Yayın Yönetmeni Hakkı Kutlu'nun 1 Nisan'da yayınlanan "EskisehirHaber.com takipçileri için Nabi Avcı’dan tavsiyeler…" başlıklı köşe yazısında da Prof.Dr. Nabi Avcı'nın TRT'ye yönelik önerileri ve "nostalji kuşağı" önerisi yer almıştı. Nabi Avcı şu tavsiyede bulunmuştu: "Ben çok televizyon seyredemiyorum, var mı bilmiyorum, belki kıyıda köşede vardır, ama, televizyonlarda bir nostalji kuşağı oluşturulsa, daha yoksul olduğumuz, ama daha mutlu olduğumuzu zannettiğimiz...zamanların programları özellikle kırkını geçmiş kuşaklara bugünlerde çok iyi gelir. Mesela sizin çocukluğunuza denk gelmiş olabilir; Adile Naşit'in “kuzucuklarım” diye masal anlattığı programı vardı. Bir nostalji kanalı oluşsa, çok lezzet veren yerli veya yabancı o eski programlar, eserler yer alsa... Konserler, klasik müzik konserleri, Yurttan Sesler konserleri... Nida Tüfekçi’ler, Yıldız Ayhanlar... Ve Hüseyin İleri... Bunların birçoğu bugünlerde internette, youtube'ta da var biliyorsun. Dolayısıyla hazır böyle evlerimizdeyken müzik dinlemek isteyenler, film izlemek isteyenler illa Netflix'te son çıkan filmleri izlemek zorunda değiller ya... Geçmiş yılların sinemalarında çok güzel eserler var, yerli ve yabancı... Öyle bir televizyon kuşağı, hatta kanalı olsa ben de izlemek isterim mesela...”

Prof.Dr Nezih Orhon da gündeme getirmişti
Benzer bir öneriyi Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğretim üyelerinden Prof.Dr Nezih Orhon da gündeme getirmişti. Nezih Orhan da konuyla ilgili sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Vaaaayyy. TRT sesimizi duydu. Hep beraber başardık dostlar" dedi.