Son yıllarda bir çok il ve ilçede kurulan kent konseylerine odunpazarı Kent Konseyi örnek olma yolunda çalışmalara imza atıyor . Bu çalışmaların en başında ise Mahalle meclisleri oluşumu yer alıyor.
Odunpazarı Kent Konseyi Türkiye kent konseyleri platformu  içerisinde bir çok il ve ilçe kent konseyleri , Mahelle meclisi modeli örneği için Odunpazarı Kent konseyi Başkanı ismail KUMRU ‘yu bilgi ve deneyim paylaşımı için davet ediyorlar .
Son olarak Kent Konseyi başkanı  Kumru Edirne Kent Konseyinin davetlisi olarak Edirne’de  sivil toplum kuruluşları muhtarlar ve kent konseyi gönüllüleri ile buluşarak Odunpazarı Kent konseyi Mahalle meclisleri modelini anlattı.
Odunpazarı Kent Konseyi başkanı İsmail  KUMRU Konuşmasında “ Mahallle meclisleri yerel katılımın en önemli uygulama alanlarından birisi,  bizler Odunpazarı Belediye başkanımızın vizyonel ve katılımcı anlayışı ,bizlerin mahalle meclisleri uygulamamızı yaygınlaştırmada önemli rol oynuyor.
Artık mahalle meclislerimiz sosyal kültürel faaliyetlerinin yanında hem yerel  hemde kamu kurum kuruluşları ile resmi olarak sözelde  ve yazışma yolu ile yaşadıkları mahalle özelinde sorunlarını  Odunpazarı Belediye meclisi başta olmak üzere  taşıyorlar.Kamu kurum yöneticilerimiz mahalle meclislerimizin sorunlarına ve sorularına resmi kanalar ile cevap vererek   çözüm  önerilerine cevap veriyorlar.odunpazarı Kent Konseyi ve uygulama içerisindeki mahalle meclisleri  modelini Edirne de ve bir çok il ve ilçede yaygınlaştırılması için model olmaya devam edeceğiz.”  
Toplantı sonunda katımcılar tarafından uzun yıllardır hayata geçirilmesi planlanan mahalle meclisleri uygulamasının  Edirne Kent Konseyi bünyesinde  en kısa zamanda hayata geçirilmesi vurgulanarak en kısa zamanda çalışmaların başlatılacağı toplantı sonunda vurgulandı.