Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Arif Duru ve dernek yönetimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Duru, şunları söyledi:

"Emeklilerimizin sorunlarını bir türlü refah düzeyine getirmeye çalışmamıza rağmen bir hayli zorlanıyoruz. Türkiye Emekliler Derneği’nin talepleri var. Bu taleplerimizin içerisinde TÜFE’den çıkarılıp ve bizi eski sisteme konulmasında yarar görüyoruz. Bu eski sistemde olmuş olsaydık şu an emekli olan, maaşı 2000 yılı öncesi emekli olanı 3292 lira, 8 milyonun üzerinde kişi maaş alacaktı. Onun için biz eski sistem üzerinde devamlı duruyoruz. Maaşlarımızın her zaman seyyanen bir an öncesi zam yapılmasını istiyoruz.”

"EMEKLİYİ NEDEN UNUTUYOR?"

Elektriğe, suya, doğal gaza birçok zam geldiğini belirten Duru, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Emekli maaşını alamaz duruma geldi ve perişan bir durumdayız. Hükümet bunu göz önüne alması lazım. İkramiye talebimiz var. 2 bin 500 lira ikramiye istiyoruz. Bunun bir an önce açıklanması lazım. Sayın Cumhurbaşkanı akşam açıklama yapıyor. Emekliyle ilgili hiçbir kelime söylemedi. Emekliyi neden unutuyor? Ben onu anlamadım. Onun için bu konuda emeklimizin bir an önce refaha kavuşması için bu konuda hükümetimizin ve muhalefetin çaba sarf etmesi lazım. Muayene katkı paylarının kaldırılması lazım. Nasıl alacak emekli kömürü? Onun için hükümetten bu konuda yakacak yardımı talebinde bulunuyoruz."