İki hafta sonra online eğitim süreci hayatımıza gireli tam bir yıl olacak bu süreci EskişehirHaber.com'a özel değerlendiren Haydar Urfalı:" Eğitimin temeli yüz yüze olmalıdır. zorundalıktan dolayı böyle bir sisteme dahil olduk. Eğitimin tüm paydaşları için bu durum ilk ve yeni. Hiç kolay olmadı. Eğitimde dijitaleşme süreci yaşanacak , Fatih Projesi akıllı tahtalar gibi değişimler eğitimde dijitalleşmenin sinyallerini verdi. Altını çizmek istediğim başta öğretmenlerimiz bu süreçte çok fazla fedakarlık gösterdi. Öğretmenlerimizden sonra eğitim çalışanları velilerimiz ve sevgili öğrencilerimiz çok fazlası ile fedakarlık gösterdi. Hepsinin hakkını teslim etmemiz gerekir" dedi.


Aşılanma ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Urfalı: " Aşılanma konusu çok önemli Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca öğretmenlerimizin aşılanması ile ilgili sürecin  başlanacağını duyurdu. Burada tek bir sorun var o da şu 1 Mart'ta hemen aşılanma yapılsa bağışıklığın kazanılması 45 gün sürecek. Bu da düşünülmesi gereken diğer bir husus. Karşı karşıya olduğumuz salgın bizim bireysel olarak düşünebileceğimiz bir konu değil. Kimse de bu konuyu bireysel düşünmeli ben kendi sıram geldiğinde aşı olacağım. Toplum sağlığını riske atmamak için herkesin sırası geldiğinde aşı olmasını tavisye ediyorum.  Ümit ediyorum bu aşılanma sürecide hızlı bir şekilde gerçekleştirilir" diye konuştu.


Online eğitime ulaşabilenler kadar ulaşamayanlar da oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imkanı olmayan öğrenciler için 500 bin tabletin dağıtımını gerçekleştirdiklerini açıklamıştı. Eskişehir'deki tablet dağıtımı ile ilgili düşüncelerini paylaşan Urfalı: "Milli Eğitim Bakanlığı tüm okul müdürlerinden online eğitime katılması için gerekli ekipmanı olmayan öğrencilerin bir listesini istedi. Tablet dağıtımları olabildiğince gerçekleştirildi ve devam ediyor. Tabii Türkiye'de 18 milyon öğrenci var hemen hepsine ulaşmak mümkün değil" ifadelerinde bulundu.


Türk Eğitim-Sen, SODİMER işbirliğiyle ve UNESCO Milli Komisyonu’nun desteğiyle 22-24 Ocak 2021 tarihlerinde “Dünyada ve Türkiye’de Güncel Gelişmeler Işığında 2023’e Doğru Dijital Eğitim”  Çalıştayından bahseden Urfalı: " Bu çalıştayda ortay koyulan sonuçlardan biri online eğitim sürecine öğretmenlerimiz ne kadar hazırdı? Ekonomik anlamda öğretmenlerimizinde gideri oldu. Öğretmenlerimize de destek sağlanmalıydı" diye konuştu.


Türk Eğitim Sen Eskişehir 1'nolu Şube Başkanı Haydar Urfalı, son olarak eğitimin 5 duyu organının hepsine hitap ettiğini bu bağlamda yüz yüze eğitim ne kadar önemli olduğunun anlaşıldığına dikkat çekti.