Salgın çemberinde bir hayat yaşandığını ifade eden Urfalı: “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de olağanüstü bir süreç yaşanıyor. Yaklaşık bir yıldır devam eden salgın süreci bir süre daha devam edecek gibi görünmektedir. Toplumun her kesimini etkileyen bu salgının en fazla etkilediği alanlardan birisi de eğitim sistemimiz oldu” dedi.

Uzaktan eğitimin sorunlarından bahseden Urfalı:” Bu süreçte eğitimle alakalı pek çok sorunu, başta yüz yüze eğitim yapılamaması ve uzaktan eğitim yolunun zorunlu olarak en geçerli yöntem olarak kullanılması bağlamında pek çok sorun yaşadık, yaşıyoruz” dedi.

“BAZI TEDBİRLER SONUÇSUZ KALDI”

Okullarda alınan tedbirleri değerlendiren Urfalı:” Okullarda yüz yüze eğitimin yapılamamasından kaynaklı bu sorunları gidermek veya en azından aza indirmek adına birtakım tedbirler alındı. Bu tedbirlerin bazıları işe yaradı bazıları ise sonuçsuz kaldı. Uzaktan eğitim, paydaşların en çok uğraştığı, en çok düşündüğü, en çok zaman geçirdiği, en çok yatırım yaptığı yöntem oldu” dedi.

“KAYIPLARI TELAFİ ETMEK ZORLAYACAKTIR”

Eğitim ve öğretim noktasında yaşanan kayıpların telafisinin zor olacağını Dile getiren Urfalı:” Eğitim ve öğrenme eksikleri ile kayıplarının çok olduğu bu süreyi kısa zamanda telafi etmek eğitim sistemimizi epeyce zorlayacaktır. Bu salgın sürecinin eğitim sistemindeki kahramanları olan başta öğretmenler olmak üzere her düzeydeki tüm eğitim çalışanlarımız, öğrencilerimiz ile velilerimiz olağanüstü bir çaba gösterdiler ve göstermeye devam ediyorlar. Tabii bu arada uzaktan eğitim sürecinin olmazsa olmazı olan bilişim araçlarına sahip olmayan veya erişemeyen evlatlarımızın sayısının bir hayli yüksek olması da hepimizin üzerinde düşünmesi ve çözüm bulması gereken husustur” dedi.

“YÜZ YÜZE EĞİTİME BİR AN ÖNCE GEÇİLMELİ”

Yüz yüze eğitime geçilmesi ile birlikte sorunların azalacağını dile getiren Urfalı:” Tüm bunlar göz önüne alındığında, yüz yüze eğitimin bir önce başlatılması bu süreçteki sorunları azaltacaktır. Ancak salgının tüm hızıyla sürdüğü düşünülürse bunun sağlamanın yolu başta öğretmenler olmak üzere tüm eğitim çalışanlarının öncelikli olarak aşılanması elzemdir. Bu itibarla aşı takvimi yeniden değerlendirilmeli ve güncellenmelidir” dedi.

“TOPLUM BAĞIŞIKLIĞI SAĞLANMADAN YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇİLMEMELİ”

Toplum bağışıklığını sağlayacak düzeyde aşılama yapılmadığı sürece okullarda yüz yüze eğitime geçilmemesi gerektiğinin altını çizen Urfalı:” Eğitim-öğretim sürecinin öznesi olan öğretmen-öğrenci ikilisini okullarda bir araya getirmek temel hedef olsa da, sağlık olmadan hiçbir şeyin değeri ve öneminin olmadığı gerçeğinden hareketle zorunlu olarak konulan kısıtlamalardan salgının etkisinin azalması umulmaktadır. Dolayısıyla toplum bağışıklığını sağlayacak düzeyde aşılama yapılmadığı sürece okullarda yüz yüze eğitime geçilmemelidir” dedi.