Yarıyıl tatili yaklaşmasına rağmen tatile talebin olmadığını dile getiren Seyahat acentesi işletmecisi Salih Er, vatandaşların, otel fiyatlarından dolayı yaz tatili ve yarı yıl tatili arasında tercih yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Okullar, 20 Ocak’ta iki haftalık sömestr tatiline girecek. 16 gün sürecek yarı yıl tatili çocukları heyecanlandırırken aileleri kara kara düşünmeye sürükledi. Ailelerin sömestr tatili heyecanı fiyatlardan dolayı kursaklarında kaldı.

Otel fiyatlarının pahalı olması nedeniyle tam bir talep yaşanmadığını dile getiren Salih Er, vatandaşların sömestr tatiline verecekleri para yerine, erken rezervasyon ile otelde kalmayı tercih ettiklerini aktardı. İnsanların yarı yıl tatili ve yaz tatili arasında tercih yapmak zorunda kaldıklarını belirten Er, “Afyon’daki otellerin geceliği kişi başı 2 bin TL ile 4 bin TL arası değişiyor. Uludağ otellerinin geceliği kişi başı 7 bin TL ile 10 bin TL arası. Antalya bölgesine inmek istediğimizde ise fiyatlar bin 250 TL ve 6 bin TL arası değişmekte. Antalya bölgesinin ayrıcalığı ultra her şey dahil olması, herhangi ekstra bir ücretin çıkmaması.” dedi.

Yoğun bir erken rezervasyon dönemi başladığını ifade eden Er, “Fiyatlar 1 Ocak öncesi çok daha uygundu çünkü 1 Ocak sonrası konaklama vergisi yansıdı. Konaklama vergisi normalde yüzde 2 konaklama ama oteller bunu yüzde 5-10 olarak yansıtıyorlar. Şu anda fiyatlar yaz sezonuna göre gerçekten hala uygun. Misafirler buna dikkat etsinler” şeklinde konuştu.

Son 6 yılın en yoğun rezervasyon dönemini yaşadıklarını anlatan Er, “İnsanlar biraz daha bilinçlendi bunun sebebi farklı farklı kampanyaların yansıtılması. Şu an rezervasyon yaptığınızda yüzde 20'sini ödüyorsunuz kalan kısmını gidene kadar taksit taksit elden ödeme fırsatları var. Yaz dönemine göre yüzde 40 daha uygun tatil rezervasyonu yapabilirler” diye belirtti.