Enflasyonun artması mutfakları da oldukça etkiliyor, markette günden güne artan fiyatlara yetişemeyen tüketiciler oldukça dertli. Eskişehir’de çoğu zincir marketlerde görülen et fiyatındaki artışlar ise vatandaşların tepkisine neden oldu.

Çoğu markette sucuğa zam geldiği ve kuşbaşı etini fiyat olarak geride bıraktığı görülürken kahvaltıların vazgeçilmez, sevilen yiyeceği olan pastırmanın kilosundaki ciddi artış ise cepleri zorluyor.

TADINA BİLE BAKTIRMIYORLAR

Kilosu şuan 400 TL’yi bulan pastırma ve diğer et ürünlerini önceden almadan tadına baktıran esnaf, bu fiyatlardan sonra alışkanlıklarından vazgeçmek durumda kalıyor. Hatta çoğu esnafın tadına bile parayla baktırdığı gelen güncel bilgiler arasında yer alıyor. Sucuk fiyatları ise 160 liradan başlıyor.

Artık evine et girmediğini ifade eden Eskişehirli bir vatandaş özetle, “Ne pastırma ne sucuğu. Artık yanından geçerken sadece bakıyor ve kokusunu duyuyoruz soframıza koymamız imkansız hale geldi. Önceden her sabah kahvaltıda sucuklu yumurta olurdu. Kızım çok sever ama alamıyorum” dedi.