AK Parti'nin “2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” programı Eskişehir’de gerçekleştirildi. Toplantıya katılan isimler arasında AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı da vardı.

Yapılan konuşmaların ardından parti yetkilileri basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazeteci tarafından Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemi ile ‘330 gün önce Eskişehir’de yapılan stadyumun isminin ‘Eskişehir Atatürk Stadyumu’ olarak tescil edeceğini duyurmuştunuz. Aradan geçen süreye rağmen stadın ismi resmi olarak ‘Eskişehir Yeni Stadyum’ olarak geçiyor. Bu konudaki problem nedir” sorusu yöneltildi.

"BU KONUDA İMZA SAHİBİ SPOR BAKANLIĞI"

Nabi Avcı soruya özetle şu cevabı verdi;

"Toplantıdan önce Gençlik Spor Bakanımızı aradım. Kendilerine ‘Hatırlarsanız 27 Ekim 2021' de ben size telefon ettim. Ben şimdi Eskişehir'de bir basın toplantısı yapacağım, dedim. Bu toplantıda Millet Bahçesi'nin adının Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi olacağını, yeni stadımızın adının da Atatürk Stadı olacağını söyleyeceğim, bir sakıncası var mı diye sormuştum’ dedim. 

Bu konuda imza sahibi bakanlık. Siz de evet hiçbir sakıncası yok söyleyebilirsiniz, demiştiniz. Ben de söylemiştim. Şimdi bana Eskişehir'de soruyorlar, birazdan basın toplantısına gireceğim, arkadaşlar bana soracaklar, ne oldu yeni Atatürk ismi neden tescillenmedi diye soracaklar ben onlara ne diyeyim’ bakanımız da dedi ki, 'Bunu Cumhurbaşkanımız açıklayacak'. Ben zaten bunu tahmin ediyordum. Size tahminimizi de söylemezdim. Şimdi de size bilgi olarak aktarıyorum.”

ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA ESKİŞEHİR'E GELECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki aylarda Eskişehir’e gelerek, Stadın isminin ‘Eskişehir Atatürk Stadyumu’ olarak tescil edileceğini açıklaması bekleniyor. 

6 YIL ÖNCE KULLANIMA AÇILDI

33 bin kapasiteli Eskişehir Atatürk Stadyumu 20 Kasım 2016 tarihinde kullanıma açıldı. Eskişehirspor maçlarını her maç devlete kiralama ücreti ödeyerek bu stadyumda oynuyor.