Altın fiyatları ne oldu? 11 Mayıs Cumartesi çeyrek, tam, gram altın güncel fiyat listesi! Altın fiyatları ne oldu? 11 Mayıs Cumartesi çeyrek, tam, gram altın güncel fiyat listesi!

Türkiye Obezite Araştırma Derneği'nin İzmir'de düzenlediği 11. Ulusal Obezite Kongresi'nde açıklanan bir veriye göre Türkiye'nin en obez şehri Adana oldu. Ayrıca açıklanan verilere göre Türkiye’de her 3 kişiden 1'iniz obez olduğu ve ülkenin bu konuda Avrupa'da zirvede yer aldığı ortaya çıktı. 

Açıklanan bir araştırmaya göre, Türkiye'de en fazla obez Adana'da, en az obez ise Erzurum'da bulunuyor ve Türkiye’de toplamda 18 milyon civarı obez bulunuyor.

Konuyla ilgili konuşan Adanalı bir kebap ustası, "Bizim Adanalılar gece gündüz yemek yiyor. Sabah ciğer, öğlen kebap, akşam da şırdan ve kokoreçin yanı sıra tatlı yiyor. Adana'da zaten boş durmak yok. Turistler de hep yiyor. Burada gerçekten lezzet var. Obez olmamak imkansız. Ancak obez olmamak istiyorsanız bol bol kebap yiyin" dedi.

Obez olmakla övünen Adanalı bir vatandaş ise şunları söyledi: 
"Sabahları ciğerle kahvaltı yapıp akşam da günü şırdanla kapatıyoruz. Kebabımız zaten eksik olmaz. Et ile tırnak gibiyiz. Çok şükür iyi ki Adanalıyız iyi ki obeziz. Erzurum'un demek ki bizim gibi lezzetleri yok. Bizde ise yok yok."