Eskişehir merkezli olarak dört ilde gerçekleştirilen operasyonda, para karşılığı ilişkiye giren kadınların ilanlarının paylaşılmasıyla ilgili olarak 11 şüpheli yakalanarak adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgilere göre, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak ve Teknik Büro amirlikleri tarafından Eskişehir'de para karşılığı cinsel ilişkiye giren kadınların ilanlarının yer aldığı bir internet sitesine yönelik çalışma başlatıldı. Çalışmalar sonucunda, Eskişehir, Adana, İstanbul ve Antalya'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda Adana'da 8, İstanbul'da 2 ve Antalya'da 1 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çeşitli dijital materyaller, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

Gözaltına alınan 11 şüpheli, Eskişehir'e getirildikten sonra emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilere, suçtan elde ettikleri 22 milyon 882 bin TL için ‘Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığını Değerini Aklama' suçlamasıyla da işlem yapıldığı öğrenildi.

Uyuşturucu operasyonunu böyle alkışladılar Uyuşturucu operasyonunu böyle alkışladılar

Aynı dosya kapsamında daha önce gerçekleştirilen operasyonlarda ise 145 kadına toplam 631 bin 330 TL para cezası kesildiği, fuhşa aracılık ettiği gerekçesiyle yakalanan 49 şüpheliden 20'sinin tutuklandığı belirtildi.