Gürcistan’da düşen askerî kargo uçağında şehit olan 27 yaşındaki Hava Uçak Bakım Üsteğmen Emre Mercan, Reşadiye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Eskişehir Hava Şehitliği’ne defnedildi.

Cuma Namazının Ardından Son Yolculuğuna Uğurlandı
Azerbaycan’dan dönüşte Gürcistan’da düşen askerî kargo uçağında şehit olan 20 personelden biri olan Eskişehirli Hava Uçak Bakım Üsteğmen Emre Mercan, bugün Reşadiye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Eskişehir Hava Şehitliği’nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Ailesi Ayakta Durmakta Güçlük Çekti
Ailenin dört çocuğundan en küçüğü olan ve geçen yıl evlendiği öğrenilen şehit Üsteğmen Emre Mercan’ın annesi Ayşe Mercan, babası Halil İbrahim Mercan ve eşi Esra Mercan törende ayakta durmakta güçlük çekti. Yakınlarının gözyaşları törene duygusal anlar yaşattı.
Cenaze törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Muharip Hava Kuvveti Komutanı ve Garnizon Komutanı Hava Orgeneral Rafet Dalkıran, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik, AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak ve çok sayıda protokol üyesi ile vatandaşlar katıldı.





