Uzun yıllar boyunca çözüm bulamadığı titreme sorununu geride bırakan Alaylı, ameliyat sonrası yaşam kalitesinde büyük bir iyileşme gördü.

Parkinson hastalığına çare bulunamayan Alaylı, Eskişehir Şehir Hastanesi'ne başvurarak beyin pili ameliyatı olmaya karar verdi. Beyin cerrahisi, nöroloji ve psikiyatri uzmanlarının ortak kararıyla gerçekleştirilen ameliyat, Alaylı'nın yaşamını kökten değiştirdi. Ameliyat sonrasında titreme sorunu büyük ölçüde azalan Alaylı, günlük yaşamında yaşadığı zorluklardan kurtuldu.

Alaylı, ameliyat sonrası yaptığı açıklamada, "Ben parkinson hastasıydım ve onun üzerine geldim. Burada pil takılıyormuş. Şu an kendimi çok güzel hissediyorum, iyiyim. Bir titreme vardı. Elimi bardağa götüremiyordum, su içemiyordum. Şu an içiyorum. Yeme içme rahatlaştı ve bunun daha da ilerleyeceğini, fayda göreceğimi söylediler. Doktorlardan Allah razı olsun" dedi.

Eskişehir Şehir Hastanesi İl Sağlık Müdürü Yaşar Bildirici, hastanenin ilk beyin pili ameliyatını gerçekleştirdiğini belirtti ve bundan sonraki süreçte hastaların bu alanda daha fazla hizmet alabileceğini ifade etti.

Nöroloji kliniğinde çalışan Doç. Dr. Ahmet Onur Keskin ise Alaylı'nın durumunu değerlendirerek ameliyatın gerekliliğini vurguladı ve ameliyat sonrası yaşanan olumlu gelişmeleri paylaştı.

Uzman Hekim Dr. Mehmet Beşir Sürme, ameliyatın iki aşamalı olduğunu ve hastanın durumuna göre beyin pili yerleştirme işleminin gerçekleştirildiğini belirtti. Ameliyat sonrası hastaların önemli ölçüde iyileşme beklediğini ifade etti.