Eskişehir Şehir Hastanesi’nde mediastinal yerleşimli lezyonu olan veya lenf nodunda tanı ve evreleme ihtiyacı olan uygun hastalara Bronkoskopi Ünitesi’nde Göğüs Cerrahisi ve Göğüs Hastalıkları Klinikleri tarafından Anestezi ve Patoloji ekiplerinin katkıları ile EBUS işlemi yapılmaya başlandığı açıklandı.

Uzman doktorlar tarafından verilen bilgilere göre ebus; akciğer kanseri ve  tüberküloz, sarkoidoz, diğer enfeksiyon hastalıkları, lenfomalar gibi birçok hastalığın teşhisinde kullanılacağını ve zel iğnesi sayesinde bronkoskopi ile ulaşılamayan bölgelerdeki büyümüş lenf bezlerine ve solunum yollarına komşu lezyonlara ulaşmayı ve biyopsi alabilmeyi sağladığı belirtiliyor. İşlem genel anestezi altında yapıldığını vurgulayan  Göğüs Cerrahisi uzmanı Op. Dr. Selma Mina Kara Apaydın ve Göğüs Hastalıkları uzmanı Uzm. Dr. Saliha Yılmaz sonuçlar ile de hastalar uygun tedaviye kolaylıkla yönlendirdiklerini belirti.

Ebus işlemi Eskişehir Şehir Hastanesinde, Bronkoskopi Ünitesi’nde Göğüs Cerrahisi ve Göğüs Hastalıkları Klinikleri tarafından Anestezi ve Patoloji ekiplerinin katkıları ile EBUS işlemi yapılmaya başlandığı açıklandı. Eskişehir Şehir Hastanesi Yönetimi, hastaneye yapılan destekler için İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Bildirici , Başhekim Doç. Dr. Mustafa Sungur ve ekibine teşekkür ettiklerini açıkladı.