Eskişehir Valiliği, Mayıs ayında gerçekleştirilen denetimlerle ilgili detaylı bilgiler paylaştı. Valilik, Eskişehir genelinde dilencilik yapılmasını, beden ya da ruh bakımından kendini idare edemeyecek kişilerin dilendirilmesini ve bu kişilere kağıt mendil, su, çiçek veya hizmet karşılığında para verilmesini yasakladı. Bu kapsamda kolluk güçleri, zabıta birimleri ve Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü denetim ekipleri, il genelinde yoğun denetimler gerçekleştirdi.

Uyuşturucu operasyonunu böyle alkışladılar Uyuşturucu operasyonunu böyle alkışladılar

Mayıs ayı boyunca yapılan denetimlerde, dilencilik yapan 33 kişi tespit edilerek 'Kabahatler Kanunu' kapsamında idari para cezası uygulandı. Denetimlerde elde edilen 5.466 lira dilencilik geliri kamuya geçirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uzmanları, önceki aylardan devam eden işlemlerle birlikte 10 kişiye hane ziyareti yaparak ailelerin ekonomik ve sosyal durumlarını değerlendirdi. Ayrıca, dilencilik yapan 28 kişi sağlık taramalarından geçirilmek üzere sağlık kurumlarına sevk edildi. Vatandaşlar tarafından 112 Acil Çağrı Merkezine dilencilik yapan kişilerle ilgili 13 ihbar yapıldığı ve kolluk birimlerinin bu ihbarlara müdahale ettiği belirtildi.

Eskişehir Valiliği, halkın merhamet duygusunun istismar edilerek dilencilik yapılmasına ve kendini koruyamayacak durumda olanların dilencilikte kullanılmasına engel olmak amacıyla yürütülen çalışmalara katkı sağlayan tüm vatandaşlara teşekkür etti. Valilik, toplumsal yardımlaşma anlayışının zedelenmemesi için denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.