26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında Vali Aksoy, uyuşturucu madde kullanımının gençlerin ve gelecek nesillerin sağlıklı ve üretken olmalarını engelleyen önemli bir sosyal sorun olduğunu vurguladı.

Vali Aksoy, mesajında şunları kaydetti: "Uyuşturucu madde kullanımı hem bugünümüzü hem de geleceğimizi tehdit eden, maddi ve manevi pek çok kayba sebep olan önemli bir halk sağlığı sorunudur. Gençlerimizi bu zararlı alışkanlıktan kurtararak üreten değerlere dönüşmelerini sağlamak bizim asli görevimizdir. İlimizde uyuşturucuyla etkin mücadelemize devam etmekteyiz. Geleceğimizi ve gençlerimizi bu zararlı alışkanlıktan uzak tutmak, sokaklarımızı bu zehirden ve zehir tacirlerinden korumak bizlerin elindedir."

Vali Aksoy, "Uyuma" projesi kapsamında vatandaşların uyuşturucu kullanımı ve ticaretine dair ihbarlarını tek bir tuşla güvenlik güçlerine iletebilecekleri mobil uygulamaya da değindi. Bu proje ile vatandaşların suçla mücadelede büyük destek sağladığını belirten Vali Aksoy, uluslararası uyuşturucu kullanımı ve kaçakçılığı ile mücadele gününde Eskişehirlilerin uyuşturucu batağına düşmemesi temennisinde bulundu ve emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.