Eskişehir’de 12 Ağustos 2024 tarihinde meydana gelen bıçaklı saldırıya ilişkin davada karar açıklandı. Tepebaşı ilçesi Uluönder Mahallesi'ndeki Şehit Rüstem Demirbaş Parkı’nda, üzerinde neo-nazi sembollü hücum yeleği bulunan, kask, gözlük ve maske ile yüzünü gizleyen 18 yaşındaki Arda Küçükyetim, bir çay bahçesinde oturan 5 kişiyi bıçaklayarak yaralamıştı.

Saldırı anlarını cep telefonundan canlı yayınlayan Küçükyetim, olaydan kısa süre sonra gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

100 Yıla Kadar Ceza Talebiyle Yargılandı

Eskişehir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık hakkında, tasarlayarak öldürmeye teşebbüs suçundan 100 yıla kadar, halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit suçundan ise 8 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

AK Parti Eskişehir Teşkilatından BBP Lideri Destici’ye Ziyaret!
AK Parti Eskişehir Teşkilatından BBP Lideri Destici’ye Ziyaret!
İçeriği Görüntüle

Kapalı Duruşmada Karar Açıklandı

Güvenlik gerekçesiyle kapalı oturumla yapılan duruşmada mahkeme heyeti kararını verdi. Sanık Arda Küçükyetim hakkında mahkeme, 'Tasarlayarak Adam Öldürmeye Teşebbüs' suçundan 4'er kez ayrı ayrı 15'er yıl, yine 'Tasarlayarak Adam Öldürmeye Teşebbüs' suçundan 11 yıl 8 ay ve 'Korku ve Panik Yaratmak Amacıyla Tehdit' suçundan ise 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi. Küçükyetim'e toplam 74 yıl 17 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.