Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'nden yapılan açıklamada,  COVID-19 hastalığı nedeniyle yatan 71 yaşındaki A. B. G.'nin solunum sıkıntısı olması üzerine Covid için ayrılan Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alındığı belirtildi. 

Koroner ater ve hipertansiyonu da vardı 

Yoğun solunum desteği altındaki hastaya Tosilizumab tedavisinin ardından immün plazma tedavisi uygulandı. Geçmişinde Koroner Arter Hastalığı ve Hipertansiyon tanısı olan hastanın tüm tedavileri tamamlanarak şifa ile taburcu edildiği açıklandı.

Başhekim Karagülle: İmmün plazma tedavisi ve özveriyle  

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Karagülle, hastanın yoğun bakımdan çıkıp servise alındıktan sonra tedavisini bugün tamamladığını söyleyerek, "İmmün plazma ve benzeri tedavi yöntemleri yoğun bakımda denenen tedavi yöntemleri olup hastanemiz pandemi sürecinin her aşamasında aktif rol oynamaktadır. Tüm sürecin içinde aktif olarak rol alan ve her türlü tanı ve tedavi yöntemleri ile tam teşekküllü bir hastane olarak hastamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, tedavi aşamalarında her türlü riske rağmen fedakarane çalışan servis ve Yoğun bakımda görev yapan hekimlerimize, Sağlık personellerimize ve destek personellerimize teşekkür ediyoruz. 
Tedavi süreçlerinin tamamında gelişmiş ülkelerde dahil olmak üzere hiçbir ülkede görülmemiş bir şekilde vatandaşlarına yaşına, ırkına, sosyal sigorta primi olup olmadığına bakılmaksızın her türlü tedavi imkanını sağlayan ülkemizle gurur duyuyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz" dedi.