2022 Afet Tatbikat Yılı ülke genelinde tatbikatlar ile devam ediyor. Bu kapsamda ülke genelinde eş zamanlı olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Teşkilatı, il ve ilçe müftülükleri, eğitim merkezleri, Dini Yüksek İhtisas Merkezleri ve Kur'an Kursu olmak üzere 24 bin 39 hizmet binasında, 843 bin 299 kişi katılım sağladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve AFAD Başkanı Yunus Sezer'in de canlı yayınlarla katıldığı tatbikat, ilimizde Müftülük Hizmet Binasında gerçekleştirildi.

Tatbikata Vali Erol Ayyıldız, İl Müftüsü Bekir Gerek, AFAD İl Müdürü Recep Bayar, müftülük ve AFAD personeli katıldı.

Vali Ayyıldız ve beraberindekiler, senaryo gereği çalan alarm ile birlikte 2 dakika çök-kapan ve tutun yaptıktan sonra bina girişinde toplanma alanında toplandılar.

İl Müftüsü Bekir Gerek, tatbikatın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliği ile tüm Türkiye'de idari binalar, müftülük binaları, eğitim merkezleri ve Kur'an kurslarında "Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı"nın düzenlendiğini anımsattı.

Eskişehir'de 270 Kuran kursunun yanı sıra 4-6 yaş ve hafızlık Kur'an kursları dahil 5 bin 500 öğrencinin tatbikata katıldığını ifade eden Gerek:

"Ayrıca eğitim merkezi, bir dini ihtisas merkezi ve toplam 200 personelimiz bu tatbikata katılmış oldu. Tatbikat başarılı bir şekilde gerçekleştirildi." diye konuştu.