Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ), Dr. Sadık Ahmet Bulvarı’ndaki içme ve kullanma suyu hattını yenileyecek. Çalışmalar nedeniyle bulvarın bir şeridinde geçici trafik düzenlemesi uygulanacak.
Eski Hat Devre Dışı Bırakılacak
Yapılaşma ve yerleşim alanlarının altında kalan mevcut hattın konumu, olası arıza ve bakım çalışmalarında erişimi güçleştiriyor. Müdahale süreçlerinin sağlıklı biçimde yürütülmesini zorlaştıran eski hat, çalışma kapsamında devre dışı bırakılacak. Ulaşılabilirliği ve işletme güvenliği daha yüksek yeni güzergâhta yaklaşık 600 metre uzunluğunda çelik içme ve kullanma suyu hattı yapılacak.
Altyapının Uzun Vadeli Güvenliği Artırılacak
Yeni hattın devreye alınmasıyla bölgedeki içme ve kullanma suyu altyapısının uzun vadeli güvenliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Çalışmanın ardından bakım işlemleri ile olası arızalara müdahalenin daha etkin şekilde gerçekleştirilebilmesi amaçlanıyor.

Bir Şerit Bir Ay Trafiğe Kapatılacak
Hat yenileme çalışmaları nedeniyle Dr. Sadık Ahmet Bulvarı’nın Atatürk Bulvarı ile Ada Sokak arasında kalan bölümünde geçici trafik düzenlemesine gidilecek. Çalışmalar 21 Eylül 2026 Pazartesi günü başlayacak. Bulvarın bir şeridi, 21 Ekim 2026 tarihine kadar araç trafiğine kapalı olacak.
ESKİ Genel Müdürlüğü, sürücülerden çalışma süresince mümkün olduğunca alternatif güzergâhları kullanmalarını istedi. Bölgede bulunan trafik işaretleri ile yönlendirmelere dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.




