Eskişehir'de Atatürk anısına anlamlı bir tören düzenlendi. Halaskar Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Eskişehir'e ilk ziyaretinin 105'inci yılı valilik önünde düzenlenen törenle kutlandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Eskişehir’e ilk ziyaretinin 105. yıl dönümü, Valilik Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan törende çeşitli etkinlikler düzenlendi. Törene Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy da katıldı.

Atatürk’ün Eskişehir’e gelişinin 105. yıl dönümü dolayısıyla 21 Haziran 2025 Cumartesi günü saat 11.00’de Valilik Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde resmi tören düzenlendi. Tören, Eskişehir Valiliği, Muharip Hava Kuvveti ve Garnizon Komutanlığı ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi çelenklerinin anıta sunulmasıyla başladı. Ardından askeri bando eşliğinde Saygı Duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okunarak Türk bayrağı göndere çekildi.

Eskişehirli 15 Temmuz Şehidi Kabri Başında Anıldı
Eskişehirli 15 Temmuz Şehidi Kabri Başında Anıldı
İçeriği Görüntüle

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy-4

Çelenk Sunumuyla Başladı

Eskişehir’in tarihi günlerinden biri olan 21 Haziran, Atatürk’ün kente gelişinin 105. yılı dolayısıyla düzenlenen törenle kutlandı. Valilik Meydanı’ndaki tören, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Muharip Hava Kuvveti Komutan Yardımcısı Hava Korgeneral İsmail Üner ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Ünal’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.

Atatürkün Eskişehire Geliş Yıldönümü Kutlama Etkinlikleri

Şiirler ve Halk Oyunlarıyla Devam Etti

Tören, iki öğrenci tarafından okunan şiirlerle devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Araştırma Görevlisi Murat Kaya yaptı. Etkinlikler, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Sarı Zeybek” halk oyunu gösterisiyle sona erdi.