Eskişehir'in güvenilir şehir sıralamalarında 7'den 10'na gerilmesini değerlendiren MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, "Eskişehir'de bu konuyla ilgili çok ciddi çalışmamız var. Çok yakın zamanda paylaşacağız. Barlar sokağını yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor. Çünkü Eskişehir'deki asayiş olaylarının yüzde 80'i barlar sakağında yaşanıyor. Emniyet mensupları gün boyu orada görevli. Ama ne yazık ki şişede durduğu gibi durmadığı için tatsız olaylar yaşanıyor. Bu şehrin en büyük özelliği herkesin istediği şekilde yaşayıp kimsenin kimseye karışmamasıdır. Bunu kaybetmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

“NİSAN’IN İLK HAFTASI SIRALAMALAR NETLEŞİR”

Seçim hakkında konuşan İsmail Candemir, “Cumhurbaşkanı 10 Mart’ta kararname yayınlayacağını söyledi. Resmi olmasa bile 14 Mayıs'ta genel seçimler görünüyor. YSK kararını aldıktan sonra 14 Mart’tan sonra resmi dairelerde istifalar ve aday adaylık süreçleri başlar. Nisan’ın ilk ve ikinci haftası gibi sıralamalar netleşir. 14 Mayıs seçim olacak, görüntü o.” dedi.

SÜRECİ SAKİN GEÇİRMELİYİZ

İsveç'te Kur’an-ı Kerim yakma eylemleri hakkında konuşan Candemir, "2023 seçimleri sadece Türkiye için değil dünya için de çok önemli. Bu seçim sürecinde bu tip olaylar daha sık yaşanacak. Biz Müslüman Türk milleti olarak hiçbir kutsal kitabı ne yakarız ne de kimsenin diniyle uğraşırız. Türkiye'yi kışkırtmak için bunlar yaşanıyor maalesef. Bu süreci sakin geçirmemiz lazım." ifadelerini kullandı.