Eskişehir’in simgesi haline gelen birçok yeşil alanda ortaya çıkan çirkin görüntüler sonrasında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, tüm Eskişehirlilere önemli bir çağrıda bulundu.
Porsuk Çayı ve çevresindeki parklarda yaşanan çevre kirliliği nedeniyle açıklama yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, tüm vatandaşları şehri korumaya ve temiz tutmaya davet etti.

Porsuk Çayı ve Parklar Her Sabah Aynı Manzarayla Karşılaşıyor
Eskişehir’in simge noktalarından biri olan Porsuk Çayı çevresi ve şehir merkezindeki park alanlarında her sabah temizlik ekipleri benzer bir tabloyla karşılaşıyor. Özellikle gece saatlerinden sonra çevreye atılan çöp, sigara izmariti ve çekirdek kabukları nedeniyle park ve bahçelerde çevre kirliliği oluşuyor.
Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi’ne bağlı ekipler, sabah saatlerinde temizlik çalışmalarına başlarken, vatandaşlardan kamusal alanlarda daha duyarlı olmaları istendi.
Muhtarlardan Duyarlılık Çağrısı
Çevre kirliliğine ilişkin açıklamalarda bulunan mahalle muhtarları da vatandaşlara çağrı yaptı. Osmangazi Mahalle Muhtarı Muzaffer Çimen, “Her sabah parklarımızı bu halde görmek bizleri çok üzüyor. Bu şehirde yaşamaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz. O zaman bu gururun hakkını vermeliyiz.” ifadelerini kullandı.
Sümer Mahalle Muhtarı Yeşim Yüksel ise, “Evimizin temizliğine nasıl önem veriyorsak; kapımızın önünü, sokağımızı, şehrimizi, ülkemizi aynı hassasiyetle koruyalım.” dedi.

Bu Güzel Şehir En Değerli Mirasımızdır
Yaşanan çevre kirliliğiyle ilgili olarak sosyal medya hesabından videolu bir paylaşım yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, “Eskişehir Kıymetlidir diyen herkesi bu şehri korumaya ve temiz tutmaya davet ediyorum. Unutmayalım; bu güzel şehir yarınlarımıza bırakacağımız en değerli mirastır.” ifadelerine yer verdi.
Temizlik çalışmalarına tanıklık eden vatandaşlar, muhtarlar ve belediye çalışanları da hep birlikte “Eskişehir Kıymetlidir” diyerek çağrıda bulundu.




