Eskişehir’in İnönü ilçesinde define aramak için kazılan tünelde göçük meydana geldi. Toprak altında kalan 42 yaşındaki Hakan Çilingir’in cenazesi, ekiplerin yaklaşık 18 saat süren çalışması sonucu çıkarıldı.
Olay, İnönü ilçesi Çarşı Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, aralarında Hakan Çilingir’in de bulunduğu bir grup, dün akşam saatlerinde bir evin bahçesine girerek kaçak kazı yaptı.

İple Tünele Girdi, Göçük Altında Kaldı
Su kuyusu yakınlarında yapılan kazının ardından Hakan Çilingir, beline bağlanan iple tünele girdi. Bu sırada göçük meydana gelmesi sonucu Çilingir toprak altında kaldı.
Ekipler Bölgeye Sevk Edildi
İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. AFAD ekipleri, iş makinelerinin de desteğiyle bölgede arama ve çıkarma çalışması başlattı.

Cansız Bedenine Sabah Saatlerinde Ulaşıldı
Yapılan çalışmalar sonucunda sabah saatlerinde Hakan Çilingir’in cansız bedenine ulaşıldı. Ancak bu sırada yaşanan toprak kayması nedeniyle Çilingir’in cenazesi yeniden toprak altında kaldı.

18 Saatlik Zorlu Çalışma
Ekiplerin dar ve riskli tünelde yürüttüğü çalışma yaklaşık 18 saat sürdü. Hakan Çilingir’in cenazesi, 12 metre derinlikte toprağın altından çıkarıldı.

AFAD’dan Riskli Operasyon
AFAD ekipleri, çökme tehlikesinin bulunduğu dar tünelde adeta iğneyle kuyu kazarak ilerledi. Hareket eden toprak kütlesine rağmen çalışmalar titizlikle yürütülürken, ekiplerin zamanla yarıştığı anlar kameralara yansıdı.

6 Kişi Gözaltına Alındı
İki çocuk babası olduğu öğrenilen Hakan Çilingir’in cenazesi, otopsi işlemleri için morga kaldırıldı. Polis ekiplerince yapılan kaçak kazıyla ilgili 6 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Olayla ilgili polis ekipleri tarafından soruşturma başlatıldı. Kaçak kazı ve göçükle ilgili sürecin devam ettiği bildirildi.




