Bugüne kadar 500’den fazla engelleye umut olan Dede Halit Aydoğan (80) ve torunu Melike Sarıtaş (21) 3 Aralık Engelliler Günü'nde Gökhan Güler isimli bir vatandaşla video çekti ve sosyal medyada paylaştı.

İkili arasında geçen kısa ama etkili konuşma ise dinleyenleri çok duygulandırdı…

“Sizleri sadece 3 Aralık’ta değil her zaman hatırlamalıyız, özel günleri kutlamaktan çok harekete geçmekte oldukça önemli eğer bizler bir şeyi başarabiliyorsak sizler çok daha iyisini yapabilirsiniz. Önünüze engel koyan bizleriz” diyen ve engelli vatandaşa “sizin toplumdan beklentiniz nedir?” diye soran Sarıtaş’ın aldığı yanıt oldukça duygulandırdı.

“Bizlere eşit davransınlar, çoğu konuda eşitsizlik görüyoruz. Sanki farklıymışız gibi davranıyorlar. Hiçbir ortama sokmak istemiyorlar bizi, elimizden tutup destek olmuyorlar ve önümüze engeller çıkarıyorlar. Bizim istediğimiz empati kurmaları bizler doğuştan veya sonradan bu hale geldik ama bu beden bize emanet, yarın kimin başına ne geleceği bilinmez. Bizleri ayrıştırmazlarsa azmimiz ile güzel şeylere imza atabiliriz“ dedi.

Duygu dolu konuşmaya şahit olan vatandaşlar ise duygularını gizleyemezken, konuşmayı sosyal medya hesabından paylaşan Melike Sarıtaş’a ise destek mesajları yağdı.