Eskişehir Bilecik Eczane Teknisyenleri Derneği Başkanı Seydi Gökce, 26 Nisan Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü'nde bir açıklama yaptı.

Gökçe, yapmış olduğu açıklamada, “Mesleki sorunların gittikçe büyüdüğü günümüz şartları altında giderek daha fazla ezilmekteyiz. Çalışma saatlerinin çok uzun olması mesai ücreti ve nöbet ücreti olmaması. Gün boyunca yoğun çalışmadan dolayı birçok meslektaşımız yemek yemeye dahi vakit bulamamakta. Her bayramda olduğu gibi bu geçtiğimiz bayramda da arefe günlerinin tatil edilmemesi bizi zor durumda bıraktı. Hem bedenen hem ruhen yıprandığımız bu süreçte ailemize, çocuklarımıza ayıracak vaktimiz dahi olmuyor. Bu ve buna benzer durumlar özellikle sektörde çalışan kadın meslektaşlarımızı daha çok zor durumda bırakmakta. Bu bahsettiğimiz sorunlar sadece Eskişehir'de değil tüm Türkiye'de olması ve bu sorunları yetkililerin duymazdan, görmezden gelmesi artık dernekler olarak bizleri meslekte sendikalaşmanın önemini daha fazla ortaya çıkarmıştır.

Bizlerde Eskişehir Eczane çalışanları olarak yapmış olduğumuz görüşmeler sonunda en kısa zamanda sendikaya üye olarak ve haklarımızı bu yolla aramak ve almak için adım atmış bulunuyoruz. Uzun mesai saatlerine düşük ücretle çalışmaya artık bir dur demek için sendikalı oluyoruz. Artık susma zamanı değil örgütsel eylem zamanıdır” şeklinde konuştu.