AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar, “Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'nin Covid 19 testinin pozitif çıktığını üzüntüyle öğrendim. Rabbimden acil şifalar diliyorum.” paylaşımını yaptı.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre özellikle bu haftayı hemen hemen hergün bir etkinliğe katılarak geçirmişti. Okulların açılması ve Ahilik haftasının aynı döneme denk gelmesi Pervin Töre'nin yoğun bir süreç geçirmesine neden olmuştu.

PERVİN TÖRE KİMDİR?

İlk ve ortaokul eğitimini Erzurum’da tamamladıktan sonra lise eğitimine Erzurum Kız Lisesinde başlayıp İzmir Kız Lisesinde tamamladı. Lisans eğitimini ise Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği bölümünde alarak derece ile mezun oldu.

1982 yılında Trabzon Of Lisesinde 4 yıl, 1986 yılında İzmir Namık Kemal Lisesinde 5 yıl kimya öğretmenliği yaptı. 1991 yılında İzmir Namık Kemal Lisesinde Müdür Yardımcılığı, Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Vekilliği yaptı. 2008 yılında mezunu olduğu İzmir Kız Lisesi Müdürlüğüne asaleten atanan Pervin TÖRE, sekiz yıl boyunca görev yaptığı okulunu PASCH (Okullar Geleceğin Ortaklarıdır) projesiyle uluslararası zirveye taşıdı.

2012 yılı Ocak ayında Aydın İl Millî Eğitim Müdürlüğüne atanan Pervin TÖRE, “İnovasyon ve Proaktif  Eğitim Modelleri” projesinin yanı sıra “Anne Eli ve Erbap” projelerini yürüttü.

Aydın’da beş buçuk yıl görev yaptıktan sonra Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğüne atandı. Diğer projelere ek olarak Sakarya’daki öğretmen açığını giderecek çalışmalar yaptı.

Sakarya’dan sonra Zonguldak İl Millî Eğitim Müdürlüğüne atanan Pervin TÖRE, burada kısa bir süre görev yaptıktan sonra, 2020 Haziran ayı itibarıyla Muğla İl Millî Eğitim Müdürlüğüne atandı. Muğla’da, işin erbabı akademik danışmanlık, hamilik, yaşayan okullar projeleri ile öğrencileri daha iyi tanımak adına yetenek-ilgi haritalarını çıkarıp yöneltme/gelişim karnesi verilmesini sağladı. Bununla birlikte akademik başarının artırılması, pandemi sürecinde okulların ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının maske ihtiyacının karşılanması konusunda başarılı çalışmalar yaptı. Muğla’da yürüttüğü eTwinning ve AB Projeleri ile ulusal ve uluslararası ödüller aldı.

11.04.2022 tarihinde Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürü olarak göreve başlayan Pervin Töre, evli ve bir çocuk annesidir.